Huliganii vor putea fi judecati si condamnati la stadioane, iar consumul de bere va fi permis in incinta arenelor din Polonia, in timpul Campionatului European din 2012, conform unei legi ce a fost promulgata, joi, de presedintele polonez Bronislaw Komorowski

Aceasta noua lege va permite judecarea huliganilor direct la stadioane si condamnarea acestora pe loc.

  • Nou sistem de supraveghere electronica a suporterilor

De asemenea, legea prevede un sistem de supraveghere electronica a suporterilor care au interdictie de acces pe stadioane. In prezent, fanii cu interdictie sunt in numar de 1.800. In cazul incalcarii regulilor privind supravegherea electronica, persoanele in cauza vor ajunge in inchisoare.

  • Huliganismul, "o mare problema de imagine

Un responsabil al UEFA a estimat, la sfarsitul lunii martie, ca huliganismul reprezinta "o mare problema de imagine" pentru Polonia, dupa incidente intre suporterii polonezi si fortele de ordine, la Kaunas, la un meci amical Lituania - Polonia.

Noua lege mai prevede condamnari la inchisoare pe perioade mai lungi pentru autorii alarmelor false cu bomba la evenimentele importante.

Acum, autorii alarmelor false sunt pasibili la sase luni pana la opt ani de inchisoare.

  • Permiterea consumului de bere pe stadioane

Pe de alta parte, legea permite vanzarea si consumul pe stadioane si in locurile publice al berii usoare, cu cel mult 3,5 la suta alcool. Pana in prezent, bauturile cu alcool erau interzise la evenimentele sportive din Polonia.

Campionatul European din 2012, gazduit de Polonia si Ucraina, va incepe, in data de 8 iunie, la Varsovia, si se va incheia la Kiev, la 1 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.