Echipa de Cupa Davis a Romaniei va intalni invingatoarea partidei dintre Finlanda si Olanda in Grupa I Euro-Africana, conform tragerii la sorti care a avut loc la Bangkok.

Romania, care a fost cap de serie, va sta in primul tur al competitiei, programat in 10-12 februarie 2012, apoi va evolua, in 6-8 aprilie, cu invingatoarea dintre Finlanda si Olanda, informeaza MEDIAFAX.

Daca vor castiga acest meci, tricolorii vor disputa in 14-16 septembrie barajul pentru accederea in Grupa Mondiala, iar in cazul unei infrangeri vor ramane in Grupa I Euro-Africana.

Romania va evolua pe teren propriu daca va avea ca advesara Finlanda. Cele doua echipe s-au mai intalnit o data, la Helsinki, in 1996, tot in Grupa I Euro-Africana, cand tricolorii, cu Andrei Pavel si Adrian Voinea in formatie, s-au impus cu 3-2.

In cazul in care Romania va juca impotriva Olandei, partida se va disputa in Tara Lalelelor. Scorul intalnirilor directe este de 2-2, ultimul meci avand loc in primul tur al Grupei Mondiale, in Sala Polivalenta din Capitala.

Atunci, olandezii s-au impus cu 3-2, dupa ce romanii au condus cu 2-0, iar Adrian Voinea a ratat trei mingi de 3-1 in setul 4 al meciului sau din ultima zi a disputei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.