Cosmin Bacila a fost operat pentru fractura transversala de la oasele gambei stangi, starea lui fiind buna, iar de maine va incepe recuperarea.

Peste 6 luni fotbalistul isi va putea relua activitatea sportiva, noteaza MEDIAFAX.

Cosmin Bacila a fost operat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, de o echipa de medici condusa de conferentiar doctor Horia Orban, seful clinicii.

"Diagnosticul postoperator a fost de fractura transversa de ambe oase gamba stanga, pentru care s-a practicat osteosinteza centromedulara cu tije zavorate dinamic. Operatia a decurs bine, fara incidente, pacientul este in stare buna, stabil. Procedeul chirurgical folosit permite ambularea precoce si mersul cu sprijin", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, Valentin Calu.

Fotbalistul echipei Pandurii Targu Jiu va incepe miercuri recuperarea functionala, pentru mentinerea tonusului muscular. Procesul de recuperare va dura sase saptamani si va fi asociat cu kinetoterapie pentru articulatii. "In functie de rezultatele controlalelor radiologice ulterioare procesul de recuperare va putea fi mai sustinut", a mai spus medicul Valentin Calu.

El a precizat ca daca evolutia va fi favorabila, fractura se va consolida peste trei luni, Cosmin Bacila putand sa isi reia activitatea sportiva peste sase luni.

Cosmin Bacila va fi externat "cel mai probabil peste doua zile", a adaugat purtatorul de cuvant al Spitalului Elias.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.