Lupta pentru putere de la conducerea FRF s-a transformat, mai nou, in razboiul pentru... scaunul de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, ocupat, in prezent, de Ion Craciunescu. Acesta este puternic sustinut de Giovanni Becali, Mitica Dragomir si, mai nou, de "candidatul" Gica Popescu.

Anuntata pentru astazi, la ora 11.00, demiterea lui Ion Craciunescu de la carma arbitrajului romanesc s-a amanat, surprinzator, cu trei zile. "Sedinta Comitetului Executiv al FRF se va desfasura in ziua de 4 noiembrie. Pe ordinea de zi se afla un singur punct: analiza activitatii desfasurata in domeniul arbitrajului. Concluziile dezbaterii organizate pe aceasta tema la data de 28 octombrie si adoptarea masurilor pentru imbunatatirea activitatii", se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de catre FRF.

La acea dezbatere, desfasurata pe 28 octombrie, o serie de fosti si actuali membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor au votat, in proportie covarsitoare, scor 10-1, pentru inlocuirea lui Craciunescu din functia de presedinte al acestui for. Dupa toate probabilitatile, scaunul ii este pregatit lui Constantin Gheorghe, din Suceava, asta dupa ce Dan Petrescu, poreclit si "Fibra", a refuzat sa ocupe o asemenea functie.

Dragomir sare in alta barca

Cu toate ca parea o formalitate inlaturarea lui Ion Craciunescu din functia de sef al CCA, se pare ca situatia nu mai este asa de sigura. Craciunescu se bucura de sustinerea neconditionata a clubului Dinamo, in special a lui Giovanni Becali, a presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, precum si a candidatului la sefia FRF, Gica Popescu, oameni cu mare influenta in fotbal. In schimb, Mircea Sandu pare a-i avea alaturi, in afara angajatilor sai de la Federatie (din ce in ce mai putini dupa schimbarile petrecute in lumea fotbalului de la noi), pe Gigi Becali si Adrian Porumboiu.

Asadar, pentru moment, voturile sunt impartite la Comitetul Executiv al FRF, iar amanarea pentru vineri a sedintei acestui for de conducere este de natura sa creasca suspiciunile vizavi de propaganda "cinstita" pe care Nasu’ are de gand sa o continue. In plus, se observa ca, din cauza echilibrului de "forte", Mircea Sandu prefera sa fie prezent la sedinta pentru a fi sigur ca Ion Craciunescu va fi demis. Urmatoarele trei zile vor fi dedicate lobby-ului printre membrii Comitetului Executiv. Se pare, insa, ca aruncarea sefului CCA la cosul istoriei este ca si rezolvata. Mircea Sandu are nevoie de o echipa fara "tradatori" pentru a fi sigur ca va triumfa la alegerile din decembrie. Totusi, "dusmanii" castigati nu sunt de neglijat. Ion Craciunescu este printre ei.

PRO CRACIUNESCU: Gica Popescu, Ion Craciunescu, Giovanni Becali, Gheorghe Chivorchian (Divizia C).

CONTRA CRACIUNESCU: Gigi Becali, Adrian Porumboiu, Mircea Sandu, Corneliu Costinescu, Adalbert Kassai, Vasile Filimon (trezorier), Daniel Robe (fotbal feminin).

INDECISI: Dinu Gheorghe (Divizia A). Dan Tulpan (Divizia B), Dan Teban (fotbal in sala), Paul Costas (juniori).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.