Jandarmeria a facut publice numarul amendatilor de la partida de aseara, al celor carora li s-au intocmit dosare penale, si valoarea amenzii pentru clubul organizator.

Astfel, arata Jandarmeria, 397 de suporteri au fost amendati contraventional, suma totala in urma acestor sanctiuni ajungand la 250 de miii de lei, adica 60 000 de euro!

Altor 7 fani le-au fost intocmite dosare penale, iar gruparea din Stefan cel mare va trebui sa plateasca 25 000 de lei, adica 6000 de euro.

Iata comunicatul oficial al Jandarmeriei, remis MEDIAFAX:

"Avand in vedere pericolul privind securitatea spectatorilor, oficialilor si jucatorilor care se creeaza in astfel de situatii, organizatorul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 25.000 de lei, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in Legea nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive, art. 10, alin. 2, lit. b), (sa nu permita accesul persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru socuri electrice, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale, sisuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere ori lovire, precum si al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuala de genul celor prevazute la alin. (1) lit. r)", se mentioneaza in comunicatul citat.

De asemenea, societatea de protectie si paza contractata de gruparea FC Dinamo a fost sanctionata contraventional cu amenda de 500 de lei pentru nerespectarea de catre personalul de ordine a obligatiilor privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.