Incercarea lui Mircea Sandu de a mai drege putin criza din vistieria FRF a implicat, involuntar, echipa nationala intr-o situatie delicata la nivel diplomatic. Deplasandu-se in Iran pentru a participa la "LG Cup", un patrulater din care FRF ar scoate in jur de 150.000 dolari, nationala ar intra in contradictie cu pozitia oficiala a diplomatiei romane fata de declaratiile scandaloase ale presedintiei iraniene.

Saptamana trecuta, cu prilejul unei conferinte intitulate "Lumea fara sionism", presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad a rostit un discurs care a scandalizat o lume intreaga. "Israelul trebuie sters de pe harta lumii" a afirmat continuatorul politicii ayatollahului Khomeinyi, adaugand ca existenta Israelului este o "crima de neiertat". Ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele in exercitiu al Consiliului de Securitate al ONU, s-a pronuntat decis impotriva acestor declaratii. Mai mult, el a recomandat atat FRF, cat si autoritatilor locale sa contacteze Ministerul de Externe inainte de a face deplasari in zone ale lumii unde exista probleme politice.

Forul condus de Mircea Sandu s-a conformat si a trimis ieri o adresa catre MAE in care cerea ca institutia sa-si precizeze punctul de vedere privind participarea nationalei la turneul din Iran intre 11-13 noiembrie a.c. FRF a subliniat in respectiva adresa faptul ca exista deja un contract semnat pe 28 octombrie intre parti, lasand sa se inteleaga ca reprezentativa Romaniei trebuie sa participe la patrulater alaturi de echipa gazda, Iran, Paraguay si Togo, toate deja calificate la mondialul de anul viitor din Germania.

Aceasta participare vine si in intampinarea solicitarii lui Piturca ca nationala sa joace meciuri tari. (sic!) Se pare totusi ca Mircea Sandu, in ciuda penuriei de la Federatie, mai tine un as in maneca in lupta electorala pentru sefie, mai ales ca semnalele din teritoriu nu sunt foarte incurajatoare. Dupa defilarile de oficiali FIFA si UEFA prin Romania, seful federatiei este dispus sa puna la bataie in jur de 800.000 de dolari pentru a aduce nationala Argentinei la Bucuresti. Ar fi primul amical cu adevarat puternic de la meciul impotriva Germaniei din Giulesti, in 28 aprilie 2004.

Partida, care s-ar putea desfasura fie la Craiova, fie la Constanta, Timisoara fiind un spatiu care-l contesta puternic, ar pica destul de bine pentru campania electorala a Nasului. Acesta incearca toate caile pentru a recupera din deficitul care se profileaza. Cum Alianta D.A. a dat semne ca-l sustine pe Gica Popescu, aliatii de alta data incep sa-l paraseasca. Poate cel mai important dintre ei, Mitica Dragomir, personaj foarte influent la nivelul cluburilor, a inceput deja sa vasleasca in sens opus. Pretextul cazului Craciunescu a intervenit la timp pentru ca Dragomir sa faca primul pas de departare fata de Mircea Sandu. El s-a pronuntat deja impotriva destituirii sefului arbitrilor, o masura incercata de Sandu pentru a mai cuceri cateva voturi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.