Adrian Porumboiu da de pamant cu Ion Craciunescu si Victor Becali

Un nou razboi s-a declansat in fotbalul romanesc. Iritat de o interventie a impresarului Victor Becali, care l-a atacat in emisiunea "Recursul etapei", difuzata duminica de postul Antena 1, Adrian Porumboiu, finantatorul echipei FC Vaslui, a luat foc. In replica data pe parcursul aceleiasi emisiuni, magnatul l-a repezit pe fratele lui Ioan Becali. Ieri, furia lui Porumboiu inca nu trecuse. Fostul arbitru international a dat de pamant cu Ion Craciunescu si cu Victor Becali.

"Victor Becali mirosea a acid sulfuric!"

EVZ: Domnule Porumboiu, ati avut duminica seara, la o emisiune televizata, o contra cu Victor Becali...
Porumboiu: Ce contra, domnule? Pai, Victor Becali poate sa intre in polemici cu mine? Cine e Victor Becali?

V-a sunat dupa aceea?
El pe mine? Cum sa ma sune? Nu mi-e mie frica de amenintarile nimanui! Sa-si vada de treaba lor. Mai trebuie sa treaca ani multi pana vor ajunge la calibrul lui Porumboiu! Din toate punctele de vedere! Cum sa-si permita sa ma compare cu Zotta? Si, in primul rand, nu inteleg de ce e chemat Victor Becali sa-si dea cu parerea despre fotbal! Care e legatura dintre el si fotbal? Daca-i dai o minge, o transeaza! Ce, eu imi dau cu parerea despre acid sulfuric? Cand eu arbitram meciuri internationale, el mirosea a acid sulfuric! E o obraznicie din partea lui sa se ia de mine!

"Ei ii fac un mare deserviciu lui Gica"

Erati un partizan al lui Gica Popescu. Dupa aceste incidente, v-ati schimbat parerea?
Scandalul asta cu arbitrajul n-are nicio legatura cu alegerile pentru FRF! Eu am picat, oarecum, ca musca-n lapte! Dar s-a ajuns la o isterie, daca spui ceva despre unul, se intelege ca-l ataci pe altul! Acum catva timp, eu m-am exprimat clar in favoarea unui anumit candidat. Iar acum, tocmai anturajul acelui candidat ma ataca! Dincolo de toate acestea, Gica Popescu e un om valoros, deosebit de capabil. Dar daca apropiatii lui se poarta asa...

Care apropiati?
Craciunescu, Victor Becali... Ei ii fac un mare deserviciu lui Gica. Iar duminica, Victor nu si-a dat seama ca i-a facut un rau lui Craciunescu. S-a dat pe fata cu el, ca sa nu mai existe dubii! Auzi! Sa ma compare pe mine cu Zotta! Daca vrea sa-l apere pe Craciunescu, n-are decat! Acum ce fac, ma cert pentru un fost angajat? Daca spuneam eu ceva de Becali, era corect sa-mi raspunda. Dar asa... Sa stea acasa linistit! Ce, eu vorbesc de nave spatiale? Iar idiotul ala ranjea ca un imbecil, ii placea cand asta ma compara cu Zotta!

"Nu i-a pus nimeni la punct!"

Care idiot?
Craciunescu. Ce caracter infect! Daca-i nemernic si nenorocit de om, ranjea! Dupa ce l-am tinut atat in puf! L-am tinut de prieten si el m-a turnat peste tot. M-a turnat la UEFA. Sa fie clar, nu mi-e frica de ei. Asta e problema lor, ca nu i-a pus nimeni la punct. Cum sa-mi puna mie etichete? Nu mai e nicio scara a valorilor in tara asta!

Nu va e teama?
De cine? Dar ce, suntem in Columbia? In ce tara traim? Ma ingrozesc ca astfel de oameni isi dau cu parerea despre fotbal. Cum poate Gica Popescu sa creada ca e bun unul ca Ion Craciunescu in fruntea arbitrajului? E un patimas. Maine va fi altul care va avea o echipa si de care nu o sa-i placa si o sa faca la fel, o sa dea comenzi, sa-l execute arbitrii!

S-a amanat "executia" lui Craciunescu

Mircea Sandu a hotarat ieri sa amane pentru vineri sedinta Comitetului Executiv in care se va analiza propunerea de a-l destitui pe Craciunescu din fruntea arbitrajului. Saptamana trecuta, 12 fosti arbitri internationali au cerut schimbarea din functie a lui Craciunescu.

Initial, Mircea Sandu fixase sedinta Comitetului Executiv chiar azi, cand cel vizat pentru a fi inlaturat trebuie sa fie prezent ca observator la meciul Schalke 04 - Fenerbahce, din Liga Campionilor! Presiunea opiniei publice l-a fortat pe Sandu sa amane convocarea "plutonului de executie" pentru vineri, cand Craciunescu va fi in tara.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.