"Basel este favorita in fața Oțelului si vrea sa evite un start fals", a titrat cotidianul elvetian Neue Zurcher Zeitung inaintea partidei FC Basel - Otelul Galati, din grupa C a Ligii Campionilor.

"Munteanu incearca sa scoata Otelul din pasa neagra in care a intrat si spera ca echipa sa sa fie surpriza placuta a grupei", a scris NZZ.

  • Plamanul conduce Galatiul

Ziarul Neue Zurcher Zeitung a facut un portret al antrenorului Dorinel Munteanu, cu titlul "Plamanul conduce Galatiul", facand referire la uriasa sa capacitate de efort cand era jucator. "Munteanu era un truditor si avea plamani de otel. Otelul este o echipa de provincie, care trebuie sa se impuna cu mijloace modeste. Jocul fizic a dus Otelul spre succes. Munteanu a construit o echipa tanara, a motivat jucatori fara nume, unii dintre ei luati de la echipe de Liga a II-a", a scris NZZ.

Cotidianul Basler Zeitung a notat ca Otelul Galati a extins dominatia provinciei in campionatul intern, castigandu-si respectul in Romania. "La meci sunt asteptati 30.000 de spectatori", a comentat Basler Zeitung.

Ziarul 20 Minuten prezinta intr-un material declarațiile contradictorii aparute in presa romana intre patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, si antrenorul Dorinel Munteanu (Oțelul Galati), ultimul fiind acuzat de trucarea unor partide. "Sunt vorbele unui om bolnav", le-a raspuns Munteanu jurnalistilor elvetieni legat de acest subiect.

Badische Zeitung a notat ca echipa elvetiana trebuie sa evite surprizele neplacute. "FC Basel are sanse realiste la locul 3 in grupa si joaca primul meci cu cea mai slaba echipa din urna a patra. Basel este favorita si are ocazia sa duca lucrurile pe fagasul normal", a scris BZ.

Intrebat de jurnaliști daca iși amintește de incidentul de anul trecut, cand de nervi antrenorul echipei CFR Cluj, Sorin Cartu, a spart geamul de plexiglas al bancii de rezerve, tehnicianul FC Basel, Thorsten Fink, a glumit: "Geamurile sunt de buna calitate. Oricum, cred ca Dorinel Munteanu isi tine mai bine nervii sub control. Dar daca se intampla din nou, e un semn ca iar am jucat bine".

Citeste si:
Victorie scapata printre degete: FC Basel - Steaua 1-1
Victorie scapata printre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.