Trei sportive din Romania, Irina-Camelia Begu (locul 38), Simona Halep (locul 42) si Monica Niculescu (locul 47), sunt clasate in primele 50 de jucatoare din lume, in ierarhia WTA, in urma competitiei de la US Open.

Begu a urcat patru locuri si, cu 1288 de puncte, se afla pe pozitia 38, cea mai buna din cariera.

Jucatoarea in varsta de 21 de ani, eliminata in primul tur al turneului de la US Open, competitie la care a debutat in acest an pe tabloul principal, este in acest moment cel mai bine clasata romanca in ierarhia WTA, informeaza MEDIAFAX.

Ea este urmata Simona Halep, care ocupa locul 42, cu 1234 de puncte, dupa un salt de 11 pozitii fata de ierarhia anterioara, gratie prezentei in turul secund al Grand Slam-ului american, unde a invins-o in prima mansa pe chinezoaica Na Li, castigatoare la Roland Garros si finalista la Australian Open. Halep se afla de asemenea la cea mai buna clasare din cariera.

Monica Niculescu, acum pe pozitia a 47-a, cu 1183 de puncte, a avut, dintre romancele din Top 100, cea mai importanta urcare - 21 de locuri - in clasamentul WTA. Performanta inregistrata de ea la US Open, calificarea in optimile de finala, se reflecta si in ierarhia jucatoarelor profesioniste, dar si in cea a castigurilor, unde cu suma de 108.000 de dolari incasata peste Ocean (la simplu si la dublu) a devenit sportiva din Romania cu cele mai mari premii din tenis in acest an, 358.000 de dolari.

Alexandra Dulgheru ajungea anul trecut in turul trei la US Open. La editia din 2011, Dulgheru a trecut in turul intai de invingatoarea de la Wimbledon, sportiva ceha Petra Kvitova, dar s-a oprit in turul doi, fiind eliminata de Monica Niculescu. In clasamentul WTA, Dulgheru a coborat sapte pozitii, pana pe locul 55, cu 1106 puncte.

Sorana Cirstea incheie prezenta romancelor in Top 100 WTA, cu o urcare de doua locuri, de pe 94 pe 92, cu 733 de puncte. Cirstea a fost eliminata in turul intai la US Open.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.