Presa neo-zeelandeza apreciaza jocul bun al Romaniei din partida cu Scotia, comparand rugby-ul nostru cu "Dracula care s-a ridicat precum Dracula noaptea".

Jurnalul mentioneaza ca la primele meciuri de la Cupa Mondiala s-a vazut ca "echipele mici sperie foarte tare formatiile de top", cum a facut-o si Romania in partida cu Scotia, potrivit MEDIAFAX.

"Romania era candva o putere in Europa de Est si cu mai multe sanse decat Italia sa ajunga in Turneul celor Sase Natiuni. Insa a pierdut finantarea Guvernului dupa caderea regimului Ceausescu si de atunci a fost in declin. Sambata, rugbiul romanesc s-a ridicat precum Dracula noaptea, pentru a arata ca ar putea veni o renastere", scrie The Times.

In primele meciuri ale competitiei s-au mai inregistrat rezultate stranse intre Noua Zeelanda si Tonga (scor 41-10), dupa ce in iunie 2000 "all-blacks" se impusesera cu 102-0, Franta - Japonia (scor 47-21), Australia - Italia (scor 32-6), Irlanda - SUA (22-10) si Africa de Sud - Tara Galilor (scor 17-16).

Nationala de rugby a Romaniei a debutat cu o infrangere la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, fiind invinsa, sambata trecuta, la Invercargill, cu scorul de 34-24 (18-11), de reprezentativa Scotiei, intr-un meci din grupa B a competitiei. Punctele Romaniei au fost reusite de: Lazar - un eseu '40+1, Carpo - un eseu '67, Dimofte - o transformare '68, doua lovituri de penalitate '54, '62, Dumbrava - doua lovituri de penalitate '11, '23. Scotia a punctat prin Blair - un eseu '8, Ansbro - un eseu '21, Dainelli - doua eseuri '75, '76, Paterson - o transformare '21, patru lovituri de penalitate '3, '38, '53, '71.

Echipa Romaniei are programata urmatoarea partida sambata, cu Argentina, tot la Invercargill.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.