S-a nascut in Brazilia, dar a fost conceput in Africa, a devenit un simbol al luptei pentru libertate, a ajuns sport national, iar acum infloreste si in Romania.

Este vorba de Capoeira, un sport aparut de doar zece ani in Europa, iar de ceva vreme in Republica Moldova, Bulgaria si Romania.

Un sport extrem de popular in Brazilia, este o arta martiala deghizata in dans cu originea in lupta pentru libertate a sclavilor adusi din Africa pe plantatiile din America de Sud.

Antonio Minhoca, antrenorul care incearca sa predea acest sport romanilor defineste Capoeira ca "lupta pentru libertate".

Cine practica acest sport la noi?

"In general, tinerii sunt atrasi de lucrurile noi, de adrenalina, dar totodata au nevoie de disciplina pentru un mod sanatos de viata si capoeira ofera toate aceste lucruri." a declarat Alexandru Popa, unul din practicantii avansati de Capoeira.

Citeste mai multe aici:
Capoeira: Spectaculoasa forma de lupta, deghizata in dans, a ajuns si in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.