Pilotul italian Loris Capirossi (Ducati), in varsta de 38 de ani, triplu campion mondial la motociclism, a anuntat ca se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, informeaza AFP.

Capirossi a estimat ca se retrage "intr-un moment bun, dupa 22 de sezoane de competitie in Campionatul Mondial".

"Am petrecut cea mai mare parte a vietii mele pe motocicleta. Am fost nevoit sa iau cea mai dificila decizie a carierei mele: sa ma opresc. Apar numerosi tineri piloti talentati. Sunt suta la suta sigur ca am luat o decizie buna, chiar daca aveam alte oportunitati de a continua", a adaugat el.

Loris Capirossi a obtinut doua titluri mondiale la clasa 125 cc cu Honda, in 1990 si 1991, si unul la 250 cc cu Aprilia, in 1998, informeaza MEDIAFAX.

Italianul a participat la 324 de curse, inregistrand 29 de victorii (9 in MotoGP), ultima la Marele Premiu al Japoniei, in 2007. Cea mai buna clasare a sa in MotoGP a fost locul 3, in 2001 si in 2006.

In acest sezon, Capirossi ocupa in prezent locul 16 in clasamentul general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.