Prima editie a festivalului va avea loc la Tulcea, unde vor avea loc competitii de vaslit, plimbari cu canotca, precum si dezbateri despre viitorul zonei.

Festivalul, care este organizat la initiativa lui Ivan Patzaichin, incepe vineri cu o parada a campionilor caiacului si canoei romanesti, informeaza MEDIAFAX.

"Cuvantul lent n-a fost niciodata printre cuvintele mele preferate, dar "turismul lent" este un model la care ma gandeam demult, de cand traficul prin Delta a ajuns sa semene cu cel din orasele aglomerate, cu prea mult zgomot de motoare turate si miros de motorina. Simteam nevoia unui "traseu de biciclete" prin Delta, mai bine zis a unei "biciclete a apelor", si asa s-a nascut ideea unei barci care sa imbine ce e mai bun de la lotca (barca traditionala a locului), cu viteza si flexibilitatea canoei.

I-am spus canotca, si incepand cu Festivalul de la Tulcea, o lansam la apa!" a spus Ivan Patzaichin, initiatorul Festivalului.

Evenimentul incepe vineri seara cu defilarea pe Dunare a lui Ivan Patzaichin, insotit de doi dintre partenerii sai de competitie, Vasile Diba si Toma Simionov, si de alti canotori romani medaliati in competitii internationale, urmata de concertul trupelor Toulouse Lautrec si Travka.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.