Mircea Sandu ofera surpriza dupa surpriza pe ultima suta de metri inaintea alegerilor de la Federatia Romana de Fotbal, fiind decis sa-si impresioneze electoratul. Mai intai, i-a adus la Bucuresti pe Joseph Blatter si Lennart Johansson, presedintii FIFA si UEFA, pentru a-i face campanie electorala. Acum, Nasul a umblat si mai adanc in vistieria federatiei pentru o noua lovitura de imagine: un meci amical pe teren propriu cu nationala Argentinei, pe 16 noiembrie, cu cinci zile inainte de alegeri.

"Pumele", la oferta

Desi in urma cu trei luni refuzasera propunerea Braziliei de a evolua la Bucuresti pe 7 septembrie, pe motiv ca nu sunt bani (campionii mondiali cerusera un milion de dolari), oficialii FRF au gasit resurse de aceasta data. Conform unor surse federale, argentinienii vor incasa pentru aceasta partida 800.000 de dolari, in conditiile in care au acceptat un "discount" considerabil. Pe 12 noiembrie, reprezentativa din Tara tangoului va juca, la Geneva, un meci amical cu Anglia, urmand sa vina direct in Romania cu acelasi lot, din care nu vor lipsi starurile Crespo, Samuel si Messi.

"Suma este foarte mare pentru noi, dar, pe de alta parte, este sub pretul pietei. Le-am propus argentinienilor acest amical si luni (n.r.-astazi) asteptam un raspuns favorabil. In proportie de 80 la suta, am batut insa palma", ne-a declarat un oficial federal. Selectionata Romaniei urma sa evolueze, in perioada 11-13 noiembrie, la turneul "LG Cup" de la Teheran, alaturi de Iran, Togo si Paraguay. La recomandarea lui Razvan Ungureanu, ministrul de externe, tricolorii vor declina participarea, din cauza problemelor politice cauzate de declaratia presedintelui Mahmud Ahmadinejad: "Israelul trebuie ras de pe fata Pamantului".

Locatie necunoscuta

Conform propunerii de contract, romanii vor plati transportul si vor asigura cazarea argentinienilor la un hotel de cinci stele. FRF va detine toate drepturile TV, exceptand teritoriul Argentinei, si panourile publicitare din jurul terenului. Pentru a recupera din cheltuieli, FRF insista ca meciul sa se dispute pe stadionul "National" din complexul "Lia Manoliu", unde ar putea vinde 50.000 de bilete. Se pare insa ca, deocamdata, covorul de gazon trebuie protejat, asa ca printre posibilele locatii se numara Timisoara, Craiova si Constanta.

Fotbalisti unul si unul

Lotul Argentinei: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors) si Leonardo Franco (Atletico Madrid)-portari; Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Milito (Zaragoza), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Diego Placente (Celta Vigo), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coru-a) si Walter Samuel (Inter Milano)-fundasi; Sebastian Battaglia (Boca Juniors), Daniel Bilos (Boca Juniors), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Lionel Messi (FC Barcelona), Javier Zanetti (Inter Milano), Esteban Cambiasso (Inter Milano), Mario Santana (Palermo), Luis Gonzalez (FC Porto) si Martin Demichelis (Bayern München)-mijlocasi; Javier Saviola (FC Sevilla), Julio Cruz (Inter Milano), Hernan Crespo (Chelsea) si Carlos Tevez (Corinthians)-atacanti. Antrenor: Jose Pekerman.