Steaua avea sansa de a redeveni liderul Diviziei A, daca ar fi invins pe Gloria. Dar bistritenii au jucat fara pic de trac, si-au creat mai multe ocazii decit trupa lui Protasov si au aruncat in aer toate previziunile printr-un eurogol, Muresan executindu-l pe Hamutovski din lovitura libera (81).

Aseara, Steaua a acuzat din plin tristetea propriului stadion, gol din prea multa iubire cu scaune smulse si aruncate pe gazon de propriii fani. "Asta e sansa noastra", a spus antrenorul Gloriei, Sabau, cind a intrat prima data pe gazon. Ardeleanul si-a asezat disciplinat echipa, intr-un sistem ultradefensiv, in propria jumatate, dar extrem de elastic si periculos pe contre, cu Paduretu si Arbanas "locotenenti" pentru singuraticul Negrean.

Steaua n-a avut nici timp, nici spatii si a trait in prima repriza doar prin zvicnirile lui Bostina sau centrarile cu mina, din aut, ale lui Ogararu. In criza de idei la constructie, ros-albastrii au avut surpriza sa vada ca Gloria nu venise doar sa se apere, marea ocazie a primei parti petrecindu-se la poarta lui Hamutovski, care a scapat usor la bara lui Paduretu (15).

Oamenii lui Protasov au revenit de la cabine la fel de insistenti, dar tot fara solutii in fata lacatului bistritean. Iacob (56) si Dica (57) nu l-au putut invinge pe Albut din situatii mai clare ca lumina nocturnei.

Nici intrarea lui Dumitru n-a avut darul sa limpezeasca zbaterea ros-albastrilor, in fata unor adversari deloc intimidati de faima invingatorilor lui Lens. Ba, mai mult, Muresan (81) a executat perfect o lovitura libera de 25 de metri, profitind si de somnul lui Hamutovski: 0-1! Si asa a ramas, un rezultat care a aruncat in aer linistea din Ghencea.

"Golul vietii mele!"

Eroul Bistritei a fost aseara Gabi Muresan (23 de ani), adus de Sabau de la Gaz Metan Medias acum doua luni. El a debutat in Divizia A pe 24 septembrie, iar meciul de ieri a fost al cincilea in primul esalon. Dupa golul marcat runda trecuta, contra Bacaului, Muresan a avut si aseara o reusita de exceptie. A sutat din lovitura libera de la 25 de metri, mingea s-a dus ca din pusca pe linga zid si a intrat in plasa, si cu ajutorul lui Hamotovski . "E golul vietii mele, dar imi pare rau ca am batut pe Steaua, era echipa mea de suflet", a declarat la final mijlocasul.

Nervii lui Ghionea

La sfirsitul meciului, Sorin Ghionea s-a dus decis sa-i aplice o corectie unui copil de mingi care in timpul partidei n-a repus balonul in joc suficient de repede. Fundasul a ajuns linga pusti, insa doar l-a imbrincit, dupa ce colegii sai i-au strigat insistent: "Sorine, lasa-l, ca e mic!".

Gigi Becali a platit egalul Jiului!

Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a enervat la finalul meciului: "Ce ghinion? Ghinion era daca aveam ocazii de gol, dar noi n-am jucat nimic. Totusi, golul s-a marcat dintr-o lovitura libera care trebuia data invers". El a dezvaluit apoi ca a oferit bani celor de la Jiul Petrosani pentru ca au izbutit un 1-1 in Stefan cel Mare: "Nu sint suparat ca Steaua a pierdut, mai mult ma deranjeaza faptul ca egalul Jiului m-a costat 30.000 de dolari".

"Eu sint 'ciine>> de mic copil si imi pare bine ca rezultatul nostru i-a ajutat pe dinamovisti sa ramina pe primul loc"
Sandu Negrean, atacant Gloria

"Asa se intimpla cind ne uitam la ce fac rivalii nostri. Sansa de reabilitare e partida care vine. Daca n-ar exista urmatorul meci, am ajunge la spitalul de nebuni"
George Ogararu, fundas Steaua

MM privind tribunele goale: "Ia uite, nu ma fluiera nimeni!"

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a urmarit prima repriza a meciului la masa presei alaturi de jucatorii Litu si Balan, iar dupa pauza a stat singur la tribuna a II-a. In timp ce pleca din sectorul rezervat ziaristilor, MM a spus ironic: "Nu ma mai fluiera nimeni. Cred ca lumea a uitat acel incident". In primavara, el a lovit un suporter la meciul cu CFR Cluj.

Noua stelisti pentru Iran

In cazul in care "nationala" va mai pleca in turneul din Iran, Victor Piturca va avea in lot nu mai putin de 9 stelisti. In urma cu citeva zile, in Ghencea a sosit un fax prin care erau convocati Ogararu, Goian, Ghionea, Nesu, Bostina, Dica, Nicolita, Iacob si Oprita. Cum si Hamutovski a primit o convocare pentru reprezentativa Belarusului, dintre titulari doar Paraschiv si Radoi nu au fost solicitati la echipele nationale. Interesant este faptul ca, dintr-o eroare, faxul cu jucatorii dinamovisi convocati de Piturca a ajuns tot in Ghencea. Astfel, stelistii au observat cu satisfactie ca rivalii din Stefan cel Mare au doar 3 selectionati: Tamas, Florentin Petre si Pulhac.

S-au ascuns in peluza!

Cu aproximativ doua ore inaintea debutului partidei din Ghencea, mai multi suporteri stelisti au intrat la peluza ocupata de obicei de galerie si au arborat mai multe steaguri. "Macar asa sa simta baietii ca sintem alaturi de ei", au explicat ultrasii pentru Stirile Sportive ale Antenei 1. Ei au incercat si sa pacaleasca vigilenta fortelor de ordine si sa se ascunda printre brazii din spatele peluzei, dar au fost reperati in cele din urma si evacuati.

EuroSTEAUA / Sampdoria - Inter 2-2
"SuperSamp", o repriza

La 2-2 cu Inter, "Gazzetta dello Sport" a vazut o Sampdoria "stralucitoare" numai in prima repriza, cind a si condus de doua ori, "dubla" Diana. Cotidianul italian a apreciat insa ca adversara de joi a Stelei "n-a stiut sa capitalizeze momentele bune", ceea ce i-a permis Interului sa revina mereu. Iar dupa pauza "a cam terminat benzina", vazindu-se in ofensiva doar prin Bonazzoli, care in final a trimis in transversala. Antrenorul Novellino a contat pe Antonioli - Zenoni, Castellini, Sala, Pisano - Diana, Volpi, Palombo (71 Zauli), Gasbarroni (56 Tonetto) - Flacchi, Bonazzoli (86 Dalla Bona).

EuroSTEAUA / Stuttgart - Hertha 3-3
Magicianul Marcelinho

O pasa decisiva, la golul de 2-2, marcat de angolezul Rafael Nando, apoi reusita personala, pentru 3-2. A patra de la inceputul campionatului. Acesta a fost Marcelinho, simbata, in confruntarea pe care Hertha a terminat-o 3-3 cu VfB Stuttgart. In crestere evidenta de forma, brazilianul se anunta principalul pericol pentru Steaua pe 15 decembrie.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.