Campionul national la judo Daniel Brata, arestat pentru tentativa de omor calificat, a fost pus in libertate dupa ce Curtea de Apel Oradea a respins recursul procurorilor la o decizie a Tribunalului Bihor, care inlocuise masura arestului cu interdictia de a parasi orasul.

Curtea de Apel Oradea a judecat recursul procurorilor oradeni la decizia Tribunalului Bihor de a inlocui masura arestului preventiv in cazul sportivului Daniel Brata, anchetat impreuna cu colegul sau Valentin Radu - ambi fosti membri ai lotului masculin de judo al Romaniei -, pentru tentativa de omor calificat, dupa ce au agresat un tanar intr-un club, noteaza MEDIAFAX.

In urma dezbaterilor, magistratii au respins recursul procurorilor, mentinand astfel solutia Tribunalului Bihor, care decisese inlocuirea masurii arestului preventiv cu interdictia de a parasi Oradea pentru 30 de zile. De asemenea, potrivit deciziei judecatorilor, Brata nu are dreptul sa se afle intr-un local public dupa ora 22.00.

"Nici Daniel Brata si nici Valentin Radu nu prezinta pericol concret pentru ordinea publica, iar ancheta penala a fost finalizata, deci nu se mai justifica mentinerea lui Brata in stare de arest", a declarat avocatul sportivului, Claudia Tintas.

Joi, magistratii Curtii de Apel Oradea au respins solicitarea procurorilor de arestare a celui de-al doilea sportiv anchetat in dosar, Valentin Radu, dispunand doar interdictia de a parasi Oradea si de a se afla intr-un local public dupa ora 22.00.

Daniel Brata a fost arestat, in 10 august, de Tribunalul Bihor si este anchetat, impreuna cu Valentin Radu, pentru tentativa de omor calificat dupa ce au agresat un tanar oradean in fata unui club, victima ramanand cu sechele grave in urma loviturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.