Federatia Turca de Fotbal a decis interzicerea formatiei Fenerbahce din Liga Campionilor, in urma suspiciunilor de trucare a unor meciuri de catre "ieniceri".

"Intr-o adresa trimisa federatiei turce pe data de 23 august, UEFA a sustinut ca Fenerbahce trebuie sa se retraga din Liga Campionilor sau federatia sa decisa excluderea echipei din aceasta competitie. Daca nu ar fi fost aleasa una dintre cele doua variante, UEFA urma sa deschisa o ancheta proprie si ar fi sanctionat Federatia de Fotbal din Turcia. Gruparea Fenerbahce a refuzat sa se retraga, astfel ca, pentru a evita sanctiuni din partea UEFA, FTT a decis sa-i interzica formatiei sa participe in Liga Campionilor", se arata in comunicatul dat publicitatii de forul turc miercuri, potrivit MEDIAFAX.

Decizia intervine cu o zi inainte de tragerea la sorti a meciurilor din grupele Ligii Campionilor.

Clubul Fenerbahce si presedintele sau, Aziz Yildirim, sunt in centrul unei afaceri de trucare a meciurilor din sezonul 2011-2012, in care gruparea din Istanbul a castigat titlul de campioana la golaveraj in fata formatiei Tranzonspor.

Trabzonspor in locul echipei Fenerbahce in Liga Campionilor

UEFA a anuntat inlocuirea formatiei Fenerbahce, campioana Turciei dar exclusa din Liga Campionilor de catre Federatia Turca de Fotbal (TFF), cu un alt club turc, Trabzonspor, informeaza MEDIAFAX.

Decizia a fost luata de o comisie de urgenta a UEFA formata din presedintele Michel Platini si patru membri ai Comitetului Executiv.

In urma admiterii echipei Trabzonspor in Liga Campionilor, formatia Athletic Bilbao, adversara turcilor din play-off-ul Ligii Europa, accede direct in grupele competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.