Autoritatile romano-bulgare au invatat din greselile trecutului (incidentele de la Levski-Dinamo) si au luat masuri speciale pentru meciul din Europa League.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Bulgaria pentru a participa la meciul de fotbal TSKA Sofia - Steaua, ca autoritatile bulgare, in colaborare cu omologii romani, au adoptat o serie de masuri in vederea prevenirii eventualelor incidente.

Astfel, autocarele si autoturismele particulare cu care vor calatori suporterii romani vor fi parcate in zona stadionului "Vasil Levski”, in parcarea situata in imediata apropiere a sectorului rezervat acestora.

In cazul in care mai multe autocare si autoturisme romanesti se vor deplasa in coloana, acestea vor fi insotite de la punctele de trecere a frontierei pana la Sofia de echipaje ale politiei rutiere bulgare.

Potrivit reglementarilor bulgare in materie, este interzisa intrarea pe stadion cu steaguri sau pancarte ai caror suporti depasesc 1,5 metri, lozinci cu texte jignitoare, bauturi alcoolice, petarde, fumigene, torte, arme albe, recipiente din sticla, precum si sa arunce obiecte in teren sau sa escaladeze gardul care delimiteaza spatiul de joc. De asemenea, fortele de ordine nu vor permite intrarea pe stadion a persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice.

MAE recomanda cetatenilor romani sa respecte reglementarile de control si de securitate impuse de autoritatile bulgare pe teritoriul acestui stat pentru a evita aparitia unor eventuale situatii neplacute.

Modalitatile de sprijin si interventie in astfel de situatii sunt limitate, Ambasada Romaniei la Sofia neavand posibilitatea de a influenta decizia autoritatilor bulgare in cazul incalcarii reglementarilor locale si masurilor de securitate menite sa previna eventuale incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.