Legendarul Ivan Patzaichin a fost la un pas de moarte in 1982, cand in avionul care-l transporta la Roma, se afla o colaboratoare a lui Carlos Sacalul.

Multiplul laureat olimpic la canoe a afirmat ca a trecut pe langa moarte acum 29 de ani, cand in acelasi avion cu care a zburat spre Italia s-a aflat si o femeie care avea asupra ei sase kilograme de explozibil, noteaza libertatea.ro .

Ivan Patzaichin a aflat abia la intoarcerea in tara ca femeia fusese retinuta pe Aeroportul Fiumicino si ca explozibilul pe care il avea asupra ei putea fi detonat in orice moment, provocand o adevarata tragedie.

"La inceput, am crezut ca este o gluma. Cand mi-am dat seama ca totul este real, nu mi-a venit sa cred. In Italia presa vuia deja despre acest caz. Daca acea femeie ar fi detonat explozibilul in avionul nostru, intr-o secunda eram ingerasi. Norocul meu si al colegilor mei a fost ca tinta ei era alta. Aflasem ca isi propusese sa arunce in aer un obiectiv important din capitala Italiei. Daca si-ar fi dus la indeplinire acest plan, probabil ca atunci ar fi avut loc o adevarata baie de sange si zeci, poate sute de oameni, ar fi murit nevinovati.", a povestit Ivan Patzaichin.

Pana in 1982, Ivan Patzaichin a cucerit trei titluri la Jocurile Olimpice de Vara, in 1968, 1972 si 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.