Argentinianul Lionel Messi, castigatorul Balonului de Aur in 2009 si 2010, este fotbalistul cel mai mediatizat din lume in sezonul 2010/2011, inaintea portughezului Cristiano Ronaldo.

Studiul realizat in fiecare an de o unitate de ancheta privind economia si sportul din cadrul Universitatii din Navarra are drept scop gasirea celor mai admirati jucatori din lume si a cluburilor de fotbal despre care se vorbeste cel mai mult pe mapamond.

Potrivit studiului citat, Messi, cu un total de 23,7 puncte, ocupa primul loc in clasamentul celor mai mediatizati jucatori, fiind urmat de Cristiano Ronaldo (18,2 puncte), Xavi, Andres Iniesta, David Villa si Iker Casillas.

In ceea ce priveste cluburile, cel mai mediatizat este FC Barcelona (cu 98,1 puncte), care depaseste grupari precum Real Madrid (86,1 puncte) si Manchester United, aceeasi ierarhie inregistrandu-se in sezonul 2009/2010, relateaza MEDIAFAX.

La nivelul antrenorilor, portughezul Jose Mourinho (Real Madrid), cu 52,7 puncte, l-a "detronat" de pe prima pozitie pe Alex Ferguson (Manchester, 39,1 puncte), "podiumul" fiind completat de Josep Guardiola, de la FC Barcelona, care are 30,7 puncte.

Studiul a analizat si impactul general pe care l-au avut cele patru meciuri dintre FC Barcelona si Real Madrid, din sezonul trecut, concluzia fiind ca partidele respective au crescut cu 20,6 la suta interesul mediatic pentru gruparea madrilena, in timp ce la catalani procentul a fost de 18 la suta.

Studiul calculeaza valorile mediatice plecand de la numarul aparitiilor in presa scrisa pe parcursul intregului sezon in peste 120 de tari.

  • Potrivit unei alte surse, site-ul famecount.com, portughezul Cristiano Ronaldo il depaseste pe Messi ca popularitate in retelele de socializare Facebook si Twitter, in plus inregistrarile cu atacantul formatiei Real Madrid fiind cele mai cautate pe YouTube.

Ronaldo este "urmarit" de 32 de milioane dintre utilizatorii de Facebook, iar pe Twitter numarul fanilor sai este de 3,7 milioane. Pe YouTube, inregistrarile cu atacantul portughez au peste 4,5 milioane de accesari. Pe locul doi intr-un astfel de clasament se afla coechipierul lui Ronaldo la Real Madrid, Kaka, iar Messi ocupa abia pozitia a treia.
Citeste si:
VIDEO Sheriff Tiraspol a obținut victorie în meciul contra echipei...
VIDEO Sheriff Tiraspol a...

In ceea ce priveste cluburile, Real Madrid ocupa primul loc, fiind urmat de FC Barcelona si Manchester United.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.