Toti participantii la Campionatul Mondial de atletism din acest an, de la Daegu, vor fi testati anti-doping. Romania va fi reprezentata de opt sportivi.

Toti participantii la Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu vor fi supusi unor teste sanguine inaintea startului competitiei, care va avea loc in perioada 27 august-4 septembrie.

Federatia Internationala de Atletism (IAAF) mentioneaza ca o astfel de initiativa reprezinta un program antidoping fara precedent.

"Va fi pentru prima data cand un numar atat de mare de sportivi - aproximativ 2.000 - participanti la o competitie majora vor fi supusi unor teste sanguine, in aceleasi conditii si in aceeasi perioada de timp ", se arata intr-un comunicat al IAAF, relateaza MEDIAFAX.

Pasaportul biologic individual, care contine profilul hematologic si rezultatele testelor antidoping efectuate de sportiv, a fost introdus pentru prima data in 2008, in ciclism.

Consiliul Federal al FR Atletism a aprobat componenta lotului Romaniei pentru Campionatele Mondiale de la Daegu, Coreea de Sud: Marius Ionescu (maraton), Cristina Casandra (3000 metri obstacole), Claudia Stef (20 km mars), Andreea Ograzeanu (100 metri), Esthera Petre (inaltime), Bianca Perie (ciocan), Nicoleta Grasu (disc) si Marian Oprea (triplusalt), scrie prosport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.