Comisia de disciplina a FIFA, reunita marti, a decis suspendarea pe viata a sase arbitri din Bosnia-Hertegovina si Ungaria care au fost delegati la doua meciuri amicale desfasurate in februarie si la care au fost acordate sapte penaltiuri, a anuntat, miercuri, forul international, informeaza AFP.
"Oficialii Sinisa Zrnici, Kenan Bajramovici, Rizah Ridalovici, Kolos Lengyel, Janos Csak si Krisztian Selmeczi au primit interdictie pe viata de a exercita orice activitate legata de fotbal (administrativa, sportiva sau de alt gen) la nivel national sau international. Cei sase au fost gasiti vinovati pentru incalcarea articolului 62, aliniat 2 (coruptie pasiva) si articolului 69, aliniat 1 (influentarea ilegala a rezultatului unui meci) din codul disciplinar FIFA cu ocazia meciurilor Bolivia - Letonia si Estonia - Bulgaria, disputate la Antalya, in 9 februarie 2011", a anuntat FIFA, conform MEDIAFAX.

Cele doua meciuri amicale au fost organizate la Antalya de o societate thailandeza, care detinea aceste drepturi. Estonia si Bulgaria au remizat, scor 2-2, iar Bolivia a invins, cu 2-1, pe Letonia. Cele sapte goluri au fost inscrise din lovituri de la 11 metri, ridicand suspiciuni de manipulare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.