Nationala de handbal feminin tineret a Romaniei a fost invinsa, duminica, de reprezentativa Sloveniei, scor 22-17 (11-9), in ultimul meci din grupa A la Campionatului European din Olanda, dar s-a calificat in grupele principale.

Tricolorele antrenate de Dumitru Musi s-au calificat in grupele principale datorita victoriilor din primele doua meciuri, 26-25 cu Rusia si 25-19 cu Spania.

Romania si Spania, ambele cu cate 4 puncte au ocupat primele doua locuri.

"Astazi (duminica, n.r.) s-a jucat slab, am fost o echipa moale, cu ratari copilaresti din situatii clare. Fetele nu au fost montate, au jucat fara a-si respecta blazonul, dupa victoriile atat de importante cu Rusia si Spania. S-au dat doar 17 goluri in total, asta spune totul. Daca vom juca in continuare ca si cu Slovenia ne va fi foarte greu, dar daca o vom face ca in primele doua meciuri, mergem mai departe. Oricum, este o generatie care poate avea realizari si ne asteptam ca fetele sa nu uite acest lucru la meciurile urmatoare", a declarat Remus Draganescu, directorul tehnic al nationalei, pentru MEDIAFAX, la finalul partidei cu Slovenia.

Primele doua clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica in grupele principale, avand programate doua meciuri (in 9 si 10 august), din care tot primele doua pozitii vor avansa in semifinale.

Semifinalele CE din Olanda vor avea loc in 12 august, iar finalele pentru medalii doua zile mai tarziu.

La editia din 2009 a Campionatului European de tineret, nationala Romaniei s-a clasat pe locul 14, titlul continental fiind castigat de Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.