Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA) a anuntat ca initiat o procedura juridica impotriva sindicatului jucatorilor.

NBA a anuntat ca sindicatul este acuzat, de asemenea, de "practici incorecte", sustinand ca jucatorii nu negociaza "cu buna credinta" cu proprietarii cluburilor in conflictul dintre cele doua parti, informeaza MEDIAFAX.

"Aducerea acestei probleme in fata tribunalului vizeaza prevenirea utilizarii inadmisibile de catre sindicat a tacticilor de presiune, impiedicand astfel partile sa negocieze un nou contract colectiv", a declarat vicepresedintele NBA, Adam Silver.

NBA a anuntat ca o greva a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat in vigoare pe 30 iunie, dupa un nou esec al negocierilor cu sindicatul jucatorilor. Aceasta greva a patronilor este prima in NBA din sezonul 1998-1999.

Luni, o intalnire intre protagonisti, prima de la inceputul grevei, a fost fara rezultat.

Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucatori liberi, neplata baschetbalistilor, interdictia impusa jucatorilor de a se pregati la bazele cluburilor lor si de a avea contacte cu antrenorii lor.

Proprietarii considera ca 22 din cele 30 de cluburi din NBA sufera pierderi financiare, insa jucatorii refuza reducerea salariilor lor.

Pentru a indrepta aceasta situatie, respectiv pierderea anuala a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum si contracte pe o durata mai scurta de timp si fara garantii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.