Daca pana la urma Mihaita Plesan va ajunge la Steaua e foarte bine. De la amicalul cu Germania, in care jucatorul de 21 de ani al Universitatii Craiova a avut o evolutie foarte buna, a inceput sa se vorbeasca de transferul sau. La inceput a fost Ajax, pentru ca in ultimele saptamani sa fie dat ca cert clubul Galatasaray, care l-ar dori. Tot de la meciul cu Germania, pretul cerut de patronul Universitatii, Dinel Staicu, a crescut vertiginos, ajungand la 3 milioane de dolari, suma care i-a speriat pe toti cei interesati. Declaratiile lui Staicu, ca nu-l vinde pe Plesan pentru tot aurul din lume, nu le-a crezut nimeni.

Universitatea se afla in mare impas financiar si e clar pentru toata lumea ca singura salvare e renuntarea la Plesan. Steaua si patronul ei Gigi Becali, care a pus de multa vreme ochii pe mijlocasul oltean, au venit cu o superoferta, care le bate pe toate celelalte si i-au fript mainile omului de afaceri care patroneaza Universitatea: Steaua este gata sa achite pentru Plesan 1,5 milioane de dolari, cel mai mare pret oferit pentru un transfer din Divizia A si, in plus, un jucator la schimb, Andrian Pitu. Oferta supertentanta, greu de refuzat, pentru care se spune ca Gigi Becali si Staicu au batut deja palma.

Patronul Stelei spunea ca finalizarea transferului e numai o chestiune de zile, el fiind ca si realizat. La randul sau, Dinel Staicu declara ca Steaua le-a facut cea mai buna oferta dintre toate pe care le-a primit Universitatea. Galatasaray a dat un milion de dolari si este cu mult sub cea a Stelei, motiv pentru care nu a fost acceptata. Plesan, care astepta si el sa plece, este incantat de optiunea gruparii din Ghencea, dar zice ca nu mai crede nimic pana nu isi pune semnatura pe noul contract care sa finalizeze transferul. Nu poate fi trecut pe planul doi nici punctul de vedere al impresarului Gica Popescu, care reprezinta interesele lui Plesan. "Sezonul de transferari incepe in ianuarie, asa ca ramane sa vedem daca destinatia jucatorului va fi Steaua sau o echipa straina", spune Gica Popescu. El mai adauga ca stie de oferta Stelei, dar la un transfer cele mai importante lucruri sunt vointa si binele jucatorului. Dupa parerea lui Popescu, pentru Plesan ideal ar fi sa evolueze in strainatate, unde ar castiga mult mai bine. Daca ar trebui sa dam un pronostic despre unde va ajunge Mihaita Plesan, noi credem ca in proportie de 90 la suta el va fi din viitorul sezon jucatorul Stelei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.