Mircea Geoana il va premia pe Lucian Bute pentru victoria de la Bucuresti in fata pugilistului francez Jean Paul Mendy.

"Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, il va premia pe Lucian Bute, campionul mondial in versiunea IBF la categoria supermijlocie, pentru victoria in fata boxerului francez Paul Mendy", se arata intr-un comunicat de presa remis marti MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ceremonia de premiere va avea loc miercuri, in Salonul Oficial al Senatului Romaniei.

Pugilistul Lucian Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe 9 iulie, la Bucuresti, pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat la Romexpo, in fata a 10.000 de spectatori.

Lucian Bute, in varsta de 31 de ani, are acum 29 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si nicio infrangere. Jean Paul Mendy are 29 de victorii, doua infrangeri, din care 16 prin KO.

Lucian Bute a castigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Romanul si-a aparat pentru prima oara cu succes centura mondiala in 1 martie 2008, dupa ce l-a invins, prin KO tehnic in repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci in care Lucian Bute si-a aparat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, romanul s-a impus la puncte, dupa 12 reprize.

Al treilea meci in care Lucian Bute si-a pus centura in joc a fost impotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, in care romanul l-a surclasat categoric pe adversarul sau, printr-un KO tehnic in repriza a patra. Bute si-a pus apoi din nou centura in joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, in fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize.

Citeste si:
Lucian Bute: Acum nu ma gandesc la retragere
Lucian Bute: Acum nu ma...

Pugilistul roman si-a aparat pentru a cincea oara titlul mondial in fata columbianului Edison "Pantera" Miranda, intr-o gala ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Dupa ce a castigat primele doua reprize, Bute a reusit sa-l puna la podea pe Miranda in runda a treia, columbianul fiind numarat de arbitru si nemaiputand continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stanga in barbie, romanul fiind declarat invingator in minutul 1 si 22 de secunde din repriza a treia.

A sasea oara cand Lucian Bute si-a pastrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, cand l-a invins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley.

Romanul a reusit sa-l trimita la podea pe adversarul sau in repriza a noua.

In 20 martie, Lucian Bute si-a aparat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a saptea oara consecutiv, dupa ce l-a invins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic in repriza a zecea.

Citeste si:
Bute si Oana Ionita sustin inteligenta romaneasca
Bute si Oana Ionita sustin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.