Britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a triumfat pentru a doua oara in acest sezon, castigand, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei.

Grand Prix-ul de la Nurburgring a avut doua parti distincte, prima foarte spectaculoasa, cu numeroase depasiri, iesiri in decor si dueluri roata la roata, si o a doua bazata pe tactica, in care pilotii au actionat precum niste jucatori de sah, fiind foarte atenti la "mutarile" adversarilor, informeaza MEDIAFAX.

Pentru prima data in acest an, campionul mondial en-titre nu s-a aflat in prim-plan, nici in calificari, nici in cursa. Sambata, Vettel a coborat in premiera de pe prima linie a grilei, fiind mai lent decat coechipierul sau Mark Webber, locul 1 la start, si decat Lewis Hamilton. Pilotii Ferrari, Fernando Alonso si Felipe Massa, s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5, urmati de Nico Rosberg (Mercedes) si Jenson Button (McLaren).

Duminica, Webber a dovedit din nou ca nu se simte confortabil in "pole position" si a fost depasit dupa start de Hamilton, in timp ce Alonso a trecut de Vettel. Acesta din urma si-a recapatat pozitia a treia, profitand in turul doi de o greseala a spaniolului, insa dupa alte sase turui, cei doi au facut din nou rocada.

Apoi, tridentul Hamilton-Webber-Alonso s-a distantat de pluton si si-a disputat locurile pe podium. Webber a revenit la conducere dupa prima intrare la boxe, dar la urmatoarea trecere pe la standuri a retrogradat pe trei, cedand locul intai lui Hamilton. Alonso a intrat la mijloc, pandind un moment favorabil precum cel de acum doua saptamani, cand a speculat o eroare a echipei Red Bull pentru a castiga la Silverstone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.