Echipa nationala a Paraguayului s-a calificat in finala Copei America, dupa ce a invins selectionata Venezuelei si va intalni Uruguayul in finala.

La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare, paraguayenii au inscris prin Ortigoza, Barrios, Riveros, O. Martinez si Veron, venezuelenii punctand prin Maldonado, Rey si Fedor. Unica ratare la penaltiuri i-a apartinut lui Lucena, noteaza MEDIAFAX.

Paraguayul a jucat cu un om mai putin pe teren din minutul 102, dupa eliminarea lui Santana.

Paraguay: Villar - Caceres, Veron, Da Silva, Piris - Barreto (Estigarribia '71), Ortigoza, Riveros, Santana - Barrios, Valdez (Santa Cruz '74, O. Martinez '81). Selectioner: Gerardo Martino.

Venezuela: Vega - Rosales, Vizcarrondo, Perozo (Rey '46), Cichero - C. Gonzalez (Maldonado '84), Di Giorgi, Lucena, Arango - Rondon, Moreno (Fedor '73). Selectioner: Cesar Farias.

In finala care va avea loc duminica, de la ora 22.00, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, Paraguayul va intalni formatia Uruguayului, care a trecut, in semifinale, cu scorul de 2-0, de echipa statului Peru.

Finala mica, dintre reprezentativele Venezuelei si statului Peru, se va disputa sambata, la La Plata, de la ora 22.00.
Paraguayenii, care au mai castigat Copa America in 1953 si 1979, s-au calificat in premiera in finala competitiei de cand aceasta se desfasoara in formula cu 12 formatii, din 1993.

Paraguayul a ajuns in finala Copei America fara sa fi obtinut vreo victorie. Elevii argentinianului Gerardo Martino s-au calificat cu trei remize din grupa B, 0-0 cu Ecuador, 2-2 cu Brazilia si 3-3 cu Venezuela. Apoi, in sferturile de finala, paraguayenii au eliminat Brazilia, scor 2-0 la loviturile de departajare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.