Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Simona Alexandru, Ana Maria Branza, Anca Maroiu si Loredana Iordachioiu, a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrima de la Sheffield, dupa ce a invins Rusia.

Romania, campioana mondiala in 2010, a inceput competitia cu o victorie in primul tur, scor 45-27, in fata Danemarcei, calificandu-se in sferturile de finala, faza in care tricolorele au trecut, cu 43-37 de Ungaria. In semifinale, romancele le-au invins, cu 45-38, pe reprezentantele Frantei, obtinand "biletele" pentru finala europeana, scrie MEDIAFAX.

Pe plansa, in ultimul act al competitiei, au evoluat Ana Maria Branza, Anca Maroiu si Simona Alexandru, in timp ce Loredana Iordachioiu a fost rezerva. Adversarele lor au fost Tatiana Logunova, Lubov Sutova, Violeta Kolobova si Anna Sivkova (rezerva).

Branza si Maroiu au inceput destul de timid finala, ambele inregistrand scoruri de 3-4, in fata Tatianei Logunova, respectiv Lubov Sutova (6-8 general). Apoi Simona Alexandru a reusit un categoric 8-3 cu Violeta Kolobova si a dus Romania in avantaj, scor 14-11. Maroiu si Logunova au terminat la egalitate, scor 2-2, dupa care rusoaicele au trimis-o pe plansa pe rezerva Sivkova in locul Violetei Kolobova, ce a reusit sa se impuna in fata Anei Maria Branza, scor 4-2, reducand diferenta la o tusa, 18-17.

Alexandru a avut o noua evolutie foarte buna si a marit diferenta la 22-17, dupa ce a intrecut-o pe Sutova cu 4-0. Anca Maroiu a continuat in aceeasi nota precum coechipiera sa si a dus scorul general la 28-19 dupa un 6-2 in asaltul cu Sivkova. Alexandru a urmarit apoi ca adversarele sa nu se apropie si a invins-o cu 6-4 pe Logunova, scor general 34-23. In ultimul asalt, Branza nu a avut probleme cu Sutova, impunandu-se cu 11-8 si Romania cu 45-31.

  • Medaliile de bronz au revenit spadasinelor franceze, care le-au intrecut, cu 42-41, pe sportivele din Estonia.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.