Japonia este noua regina a fotbalului, dupa ce a invins dramatic, la penalty-uri, nationala Statelor Unite ale Americii.

In fata a aproape 50.000 de spectatori, fotbalistele nipone au distrus visurile americancelor de a cuceri cel de-al treilea trofeu mondial din istorie, castigand cu 3-1 la loviturile de departajare, dupa 1-1 in timpul regulamentar de joc si 2-2 in prelungiri, informeaza evz.ro .

Homare Sawa, capitanul Japoniei, a plecat acasa cu patru trofee. Pe langa trofeul mondial, ea si-a adjudecat titlul de cel mai bun jucator al finalei, Gheata de Aur pentru golgheterul competitiei (5 goluri) si Balonul de Aur pentru cel mai bun jucator al turneului.

Cele doua echipe au aratat fotbal de cel mai inalt nivel, spectacolul oferit depasind in multe randuri realizarile din Supercupa Romaniei, Otelul - Steaua, meci disputat in aceeasi seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.