Ziaristul Catalin Tolontan acuza cuplul Udrea-Obreja ca "iau romanii de prosti" justificand cheltuirea a 2 milioane de euro in organizarea galei lui Bute. Elena Udrea se apara, declarand ca "unii nu se bucura [de organizarea acestui eveniment] si raman incrancenati".

"Nimeni, nici Dragomir, nici Sandu, nici Ioan Becali cind ne ameninta ca “va fac de la briu in jos”, nici Crin Antonescu pe vremea cind conducea MTS si apara frauda de la Piatra Arsa, nici guvernul Nastase aparindu-i pina in pinzele albe pe seful Loteriei si pe George Copos, nici Dan Voiculescu atunci cind si-a numit amicul mediocru seful sportului, de era sa politizeze pina si Agentia Nationala Anti-Doping, nimeni, asadar, n-a indraznit sa ne ia mai de prosti decit cuplul de cheltuitori ai banilor europeni alcatuit din Rudel Obreja si Elena Udrea", a scris Tolontan pe blogul sau.

El acuza organizatorii ca au inventat o "realitate paralela" sustinand ca meciul va fi urmarit de 400 de milioane de oameni din toata lumea, mai multi decat cei care au urmarit nunta regala din Marea Britanie.

"Ca sa justifice cele aproape 2 milioane de euro din fondurile comunitare pe care ministerul Elenei Udrea ii baga in gala lui Lucian Bute, cei doi au inventat o realitate paralela. Ei pretind ca meciul va fi urmarit de 400 de milioane de oameni. Nici macar nu s-au gindit ca aceste cifre sint usor comparabile. Nunta regala a printului William a fost urmarita de 300 de milioane de oameni si a fost transmisa in 180 de tari. Asta in timp ce cele 80 de tari anuntate initial de organizatorii galei lui Bute s-au facut, de fapt, 8!", acuza Tolontan.

In replica, Elena Udrea mizeaza pe redarea sperantei romanilor si mentioneaza ca ii pare rau pentru aceia care nu se pot bucura de un asemenea regal sportiv:

Ea afirma ca Gala de box "Campion pentru Romania" este cel mai important eveniment sportiv din tara al ultimilor ani.

"Spun asta luand in calcul atat magnitudinea evenimentului sportiv, cat si mediatizarea de care se bucura. Eu nu stiu ca pana acum sa mai fi existat o gala de box sau macar un meci de fotbal in Romania care sa fie preluate de ESPN, Show Time sau HBO. Dupa rusinea din octombrie anul trecut, cand meciul lui Lucian Bute cu Jesse Brinkley nu a fost nici macar transmis de vreun post de televiziune din tara, cred ca organizarea uneia dintre cele mai importante gale de box de anul acesta la Bucuresti este un urias pas inainte", scrie Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Ministrul afirma ca au fost impuscati doi iepuri dintr-un foc.

"Pe de o parte, am reusit sa asociem brandul turistic al Romaniei cu un eveniment sportiv vizibil la nivel international. Pe de alta parte, am reusit sa le satisfacem dorinta romanilor de a-si vedea campionul boxand acasa. Canada il adora, canadienii il considera al lor, iar noi nu am fost in stare sa ii transmitem meciurile. Am indeplinit si dorinta lui Lucian Bute de a boxa in fata romanilor sai si de a le oferi acestora un spectacol sportiv asa cum nu au mai vazut pana acum. Romanii au toate motivele sa fie mandri atat de gala de box, cat mai ales de campionul nostru, un om integru, serios, modest. Si, poate cel mai important, un adevarat patriot. Atat timp cat un astfel de om ne reprezinta in lume, sentimentul pe care un roman adevarat il incearca este cel de mandrie", scrie Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.