Sportivul de origine rusa, Valery Rozov, si-a mai trecut un record in palmares: Base Jump de pe Mont Blanc, la peste 200 km/h.

Muntii si varfurile inalte au fost intotdeauna irezistibile pentru alpinistul si BASE jumper-ul Valery Rozov, care si-a mai trecut in palmares inca o premiera mondiala – a sarit de pe Mont Blanc, mai exact de pe Grand Pilier d’Angle (4243 m). Timp de 35 de secunde, Rozov a cazut in gol purtand doar costumul cu aripi, atingand o viteza de peste 200 km/h inainte de a deschide parasuta cu ajutorul careia a aterizat in siguranta pe ghetarul Brenva (3100 m).

In varsta de 46 de ani, Rozov a dorit sa urce pe unul dintre cele mai legendare varfuri, Grand Pilier d’Angle, catarandu-se timp de doua zile insotit de alpinistul rus Alexander Ruchkin, ghidul montan de origine franceza David Authermann si fotograful de origine elvetiana, Thomas Senf. Echipa a inceput periplul sau pe 4 iulie si si-au petrecut prima noapte in bivuacul Eccles (3850 m.) In ziua urmatoare, Rozov a urcat pana pe Col De Peuterey (3934 m) si a continuat pana pe Grand Pilier d’Angle, de unde a si efectuat si saritura.

De indata ce a aterizat pe ghetarul Brenva, Valery Rozov a afirmat: „Fiind prima persoana care a sarit de pe unul dintre cele mai legendare varfuri din lume este nu numai o experienta fantastica, dar este si o imensa onoare pentru mine. Vantul m-a fortat sa efectuez o saritura putin mai scurta decat mi-as fi dorit, insa a fost un salt foarte tehnic, astfel incat orice greseala, fie si minora, ar fi putut fi fatala. Mont Blanc-ul este absolut spectaculos si mi-a castigat inima. Daca sunt conditii meteo bune, as dori sa mai incerc o alta saritura peste cateva zile la Grandes Jorasses”.

Inca o premiera mondiala realizata cu succes pentru Rozov, asta dupa ce la finalul anului trecut, Valery a reusit ceea ce multi credeau ca este imposibil – a efectuat o saritura in Antarctica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.