Orasul Pyeongchang (Coreea de Sud) a fost ales gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 2018, in urma alegerilor de la Durban, Africa de Sud.

Pyeongchang, care a candidat pentru a treia oara, dupa esecurile inregistrate la alegerile pentru JO din 2010 si 2014, si care a fost considerat drept favorit, a fost ales inca din primul tur al alegerilor din cadrul CIO, dupa ce 63 din cei 95 de membri ai CIO votanti au optat pentru candidatura sud-coreeana, informeaza MEDIAFAX.

Celelalte doua candidate, Munchen si Annecy, au primit 25, respectiv 7 voturi.

Coreea de Sud a mai gazduit o editie a Jocurilor Olimpice, cele de vara, in 1988, la Seul. Pyeongchang devine al treilea oras asiatic ce gazduieste Jocurile Olimpice de iarna, dupa Sapporo (Japonia, 1972) si Nagano (Japonia, 1998).

Potrivit AFP, candidatura Pyeongchang-ului a beneficiat de un dosar tehnic de calitate . Apreciat de Comisia de evaluare a JO din 2010 (decernate orasului Vancouver), dosarul sud-coreenilor a fost cel mai bine notat pentru atribuirea JO-2014, insa a pierdut in favoarea orasului rus Soci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.