Politia turca l-a plasat in detentie provizorie pe presedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, precum si pe alte circa 40 de persoane, in cadrul unei anchete privind meciuri trucate in sezonul 2010/2011, a anuntat agentia Anatolia.

Unitati din cadrul luptei contra crimei organizate i-au arestat, duminica dimineata, pe Yildirim, pe vicepresedintele Fenerbahçe, Sekip Mosturoglu, pe directorul sportiv de la Eskisehirspor, Ümit Karan, pe directorul tehnic Bulent Uygun si pe atacantul Sezer Ozturk, transferat la Fenerbahce, potrivit Anatolia.

De asemenea, au fost retinuti si alti fotbalisti: atacantul formatiei Gençlerbirligi, Serkan Calik, si fundasul Mahmut Boz, dar si portarul echipei Ankaragücü, Serdar Kulbilge.

Anatolia a precizat ca anchetatorii au perchezitionat sediul clubului Fenerbahçe, dar si diverse cladiri apartinand oficialilor acestei grupari, transmite MEDIAFAX.

In cadrul operatiunii politiei turce au fost vizate si alte cluburi. La Trabzon, Nevzat Sakar, vicepresedintele clubului Trabzonspor, ocupanta locului doi in campionat, a anuntat ca la sediul gruparii are loc o perchezitie. La Sivas, presedintele Sivasspor Mecnun Odyakmaz, portarul Korcan Celikay si atacantul Mehmet Yildiz au fost plasati in detentie preventiva.

Presedintele Consiliului de Administratie de la Fenerbahçe, Yüksel Günay, a denuntat arestarea abuziva a presedintelui sau. "Este o afacere cusuta cu ata alba. Este un stat politienesc", a declarat Gunay.

Campioana Turciei in 2011, Fenerbahce este cea mai titrata grupare din Turcia. Aziz Yildirim conduce clubul din 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.