"Ministrul de externe" al FRF l-a parasit pe Mircea Sandu in pragul alegerilor, anuntandu-si disponibilitatea de a-l ajuta pe Gica Popescu in tentativa de a ajunge cel mai important om din fotbalul romanesc. Intr-o conferinta de presa organizata, ieri, la "Casa Fotbalului", Cristian Bivolaru si-a anuntat demisia din functiile de secretar general-ajunct al Federatiei si sef al Departamentului International.

"Am hotarat sa intrerup activitatea mea la FRF. Am luat aceasta decizie nu la cald, ci in urma unei analize foarte serioase a evenimentelor. Am fost deranjat de atacul lui Mircea Sandu impotriva mea, care a fost jignitor si nefondat", a declarat Cristian Bivolaru. Acesta fusese "urecheat" de presedintele FRF in conferinta de presa in care acesta si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat. "Nasu" a fost de parere ca Departamentul International este prea numeros si ca nu si-a facut treaba in ultimii ani. "Eu, personal, sunt foarte multumit de activitatea colaboratorilor mei si vreau sa le multumesc. Eu am iesit la bataie in ultimii ani cand Federatia era sub tirul presei, fie ca era vorba de evenimente mondene, fie ca era vorba de necalificari", a replicat Bivolaru.

A sarit in alta barca

Un alt motiv pentru care Mircea Sandu a vrut sa scape de Bivolaru, de altfel si cel mai important, a fost acela ca fostul sef al Departamentului International sarise in barca "dusmanului" Gica Popescu. Legatura dintre fostul oficial al FRF si fostul impresar a fost confirmata, ieri, de primul, care s-a aratat gata sa se intoarca la Federatie, daca alegerile de la sfarsitul lui noiembrie vor fi castigate de "Baci". "Am vrut sa plec dupa alegerile din decembrie, dar nu am dorit sa avantajez sau sa dezavantajez prin demisia mea pe nici unul dintre candidati. Nu mi-am pus, inca, problema viitorului, deoarece sunt independent financiar, dar ma despart cu greu de FRF. Mi-as dori sa raman in fotbal si marturisesc ca as accepta sa vin la Federatie, daca aici va avea loc o schimbare", a declarat Bivolaru, cand a fost intrebat daca ar accepta sa lucreze cu Gica Popescu.

Gica Popescu: 'Nu demisia lui a surprins, ci atacurile lui Mircea Sandu. Cristi Bivolaru este un personaj care trebuie sa fie la FRF, pentru ca a facut multe lucruri bune pentru fotbalul romanesc. El este unul dintre putinele personaje pozitive in conducerea FRF>>.

Cristian Bivolaru: 'Plecarea mea de la FRF este o infrangere personala. Nu am sarit in alta barca, pentru ca, structural, sunt devotat echipei cu care lucrez, indiferent unde am lucrat. Oricum, acuzatiile lui Mircea Sandu sunt jignitoare si neadevarate>>.

Demisia poate avea substrat international

Asa cum a relatat "Gardianul" in ziarul din 12 septembrie 2005, Cristian Bivolaru ar fi intrat in vizorul organismelor internationale pe motive de rasism. La UEFA a ajuns o instiintare cum ca seful departamentului international al FRF i-a numit "ciori" pe doi fotbalisti de culoare ai echipei Newcastle United, fapt care ar fi atras nemultumirea oficialilor de la Nyon. Nu este exclus ca acestia sa fi facut presiuni asupra lui Mircea Sandu pentru a-l indeparta pe Bivolaru.

Dragomir: Sandu a gresit ca si-a facut trei dusmani!

Desi in urma cu o saptamana era absolut sigur ca Mircea Sandu va castiga fara probleme alegerile pentru presedintia FRF, Dumitru Dragomir a afirmat, ieri, pentru "Total Sport", ca respectivele alegeri sunt pe muchie de cutit. "Mircea Sandu si-a facut trei dusmani in conferinta de presa in care si-a anuntat candidatura: Giovanni Becali, pe care l-a jignit, Cristian Bivolaru si Nicolae Pantea. Nu e bine cand iti pleaca cineva din echipa. Alegerile sunt pe muchie de cutit, pentru ca Gica Popescu este un om cu priza la public", a considerat Dragomir. Intrebat cum de si-a schimbat opinia in privinta sanselor lui Mircea Sandu, "Corleone" a raspuns: "Am mai imbatranit cu cateva zile si sunt ceva mai intelept".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.