"Cainii rosii" au achitat 2,25 milioane RON dintr-o datorie catre bugetul de stat, estimata de ANAF la aproximativ 24 de milioane RON

Amenintarile lui Sebastian Bodu, presedintele ANAF, si ale lui Sebastian Vladescu, ministrul de Finante, au determinat cluburile din Diviza A sa inceapa plata datoriilor catre stat. Dinamo a virat ieri in contul Trezoreriei statului suma de 2,25 milioane RON (22,5 miliarde de lei vechi), reprezentand debite catre bugetul de stat apartinand Asociatiei Clubul Sportiv FC Dinamo Bucuresti, se arata intr-un comunicat al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. In document se precizeaza ca actionariatul SC Dinamo 1948 SA considera intemeiate actiunile ANAF privind plata obligatiilor fiscale de catre cluburile de fotbal.

"Procesul de stingere a datoriei Asociatiei Clubul Sportiv FC Dinamo Bucuresti va continua si saptamana viitoare cu suma de 750.000 RON (7,5 miliarde de lei vechi). SC Dinamo 1948 SA (n.r. - actualul administrator al clubului) va continua platile, urmand sa se alinieze demersurilor tuturor cluburilor, in colaborare cu institutiile statului, FRF si LPF, pentru a gasi o solutie in conformitate cu codul fiscal si cu regulamentele internationale si interne ale fotbalului, in sprijinul sportului romanesc", se mai arata in comunicat.

Cluburile de fotbal din Divizia A au de achitat la bugetul general datorii in valoare totala de 112.625.497 RON (1.126.254.970.000 lei vechi), potrivit unui document prezentat de ANAF, ce reflecta situatia la data de 30 septembrie 2005. Dinamo figureaza in situatia amintita cu o datorie totala de 23.826.366 RON, din care 635 RON pentru Dinamo 1948 SA si 23.825.731 RON pentru Asociatia Clubul Sportiv FC Dinamo Bucuresti (fost administrator al clubului). La inceputul lunii octombrie, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat ca gruparile de fotbal trebuie sa plateasca obligatiile restante la buget pana pe 25 octombrie, in caz contrar urmand sa fie aplicate normele Codului de Procedura Fiscala si sa raspunda pentru datoriile acumulate de vechile grupari. Pe 14 octombrie, ANAF a pus sechestru asigurator pe averea lui Gigi Becali, patronul FC Steaua Bucuresti, pentru a recupera datoriile clubului catre bugetul general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.