Guvernul Tariceanu va investi dublul datoriilor din fotbal in Stadionul „Lia Manoliu“, arena care va fi demolata, desi pentru modernizarea ei s-au alocat in acest an aproape 100 de miliarde de lei

Executivul va investi 100 de milioane de euro in construirea unui stadion national. Conform premierului Tariceanu, acesta va inlocui abia modernizata arena "Lia Manoliu", in care numai in aceasta toamna s-au investit 100 de miliarde de lei vechi. "Vrem sa dam Bucurestiului dimensiunea unei adevarate capitale europene si sa sustinem miscarea sportiva. Cind vorbim de refacerea actualului Stadion 'Lia Manoliu>>, nu trebuie sa ne imaginam ca vom infrumuseta cumva constructia deja existenta. Va fi un stadion integral nou pe actualul amplasament. Practic, stadionul vechi va disparea si se va amenaja o constructie complet noua", a spus Tariceanu pentru Mediafax.

Incepe anul viitor

Proiectul presupune o investitie de maximum 100 de milioane de euro si a fost definitivat intr-o intilnire a premierului cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si cu experti. Licitatia pentru selectarea constructorului va fi organizata in luna februarie a anului viitor, astfel incit lucrarile la noua arena, cu o capacitate de peste 50.000 de locuri, sa inceapa in iunie-iulie 2006 si sa se incheie in 2008. Primarul general Adriean Videanu considera ca, astfel, exista premisele ca Romania sa poata organiza la Bucuresti, in 2009, finala Ligii Campionilor la fotbal.

Finantarea, legiferata din martie

Finantarea acestui proiect este prevazuta printr-o Ordonanta de Urgenta data in luna martie, prin care se prevede ca vor fi alocate, "incepind cu exercitiul financiar al anului 2004, minimum 60% din profitul net al CN Loteria Romana SA pentru finantarea constructiei de locuinte pentru tineret si sali de sport si a urmatoarelor constructii: Arena Sportiva Polivalenta si Sala Nationala Sportiva Polivalenta".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.