Sportivii Alina Dumitru si Dan Fasie au castigat, sambata, medaliile de argint, iar Andreea Chitu si Costel Danculea, pe cele de bronz, la Cupa Mondiala de judo de la Sao Paolo.

Alina Dumitru a castigat fara probleme grupa A, eliminand adversare din Brazilia si Columbia, iar in semifinale a trecut de turcoaica Sumeyye Akkus. In ultimul act insa, campioana olimpica din 2008 a fost depasita de sportiva belgiana Charline Van Snick, intrand in posesia medaliei de argint, relateaza MEDIAFAX.

La categoria 52 kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata in turul doi al grupei A, la fel ca Andreea Catuna in grupa D.

Andreea Chitu a avut un parcurs bun in grupa B a categoriei 57 de kilograme, dar a fost eliminata ulterior in semifinale, de castigatoarea medaliei de aur, Rafaela Silva (Brazilia).

  • La masculin, Dan Fasie a fost la un pas sa urce pe prima treapta a podiumului, la categoria 66 de kilograme.

Fasie a castigat grupa B, dupa lupte cu adversari din Finlanda si Brazilia, iar in semifinale a eliminat tot un reprezentant al tarii gazda, Leandro Cunha, dupa care a cedat in fata unui compatriot al acestuia, in finala, Luiz Revite.

La randul sau, Costel Danculea a castigat grupa C a categoriei 73 de kilograme, fiind eliminat apoi in semifinale, de Nyam-Ochir Sainjargal (Mongolia) si incheind competitia cu medalia de bronz.

  • Ultimii reprezentanti ai Romaniei la Cupa Mondiala de la Sao Paolo sunt Daniel Brata (minus 100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 kg), ambii urmand a intra in concurs duminica.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.