Tribunalul din Veszprem a decis joi condamnarea la inchisoare pe viata a lui Sandor Raffael si a lui Gyozo Nemeth, ucigasii handbalistului roman Marian Cozma, injunghiat mortal in februarie 2009, in timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de inchisoare.

Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la inchisoare pe viata a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, in incidentul petrecut intr-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), in februarie 2009, precum si solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de inchisoare a lui Sztojka, informeaza MEDIAFAX.

Toti cei trei inculpati au fost gasiti vinovati de omucidere si lovituri cauzatoare de moarte.

Ucigasul lui Cozma: "Fiindca sunt tigan, mi se cere sa fac inchisoare pe viata"

Principalul inculpat din procesul Cozma, Raffael Sandor, crede ca pedepsele maxime care le-au fost date sunt menite sa atraga atentia asupra corectitudinii justitiei ungare si ca procesul a devenit unul politic.

"Daca muream eu, aparea o stire de trei randuri in ziar. Moartea lui Cozma tine capul de afis al televiziunilor si ziarelor din Ungaria de mai bine de doi ani."
, citeaza jurnalul.ro

"E clar, ca suntem dezavantajati fiindca suntem tigani. Acum cativa ani, fotbalistul Simon Tibor a fost omorat in bataie de un politist, intr-o discoteca. Politistul a scapat cu o pedeapsa de trei ani de inchisoare, mie, fiindca sunt tigan, mi se cere sa fiu inchis pe viata. Sunt pregatit sa imi petrec restul zilelor dupa gratii.", a marturisit Sandor.


Raffael Sandor si-a cerut iertare de la familia lui Marian Cozma, declarand din nou ca el l-a ucis pe handbalist, insa de ceilalti sportivi nu s-a atins. Gyozo Nemeth si-a cerut si el iertare de la rudele lui Marian Cozma, apoi si-a oferit un rinichi pentru Ivan Pesic, sportivul pe care l-a injunghiat in rinichi, noteaza realitatea.net .

Tatal handbalistului: "Dreptate nu se poate face niciodata, dar sper sa ramana o sentinta definitiva"
Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Am aflat decizia tribunalului din Veszprem, m-a sunat ambasadorul dimineata. E o decizie dreapta, desi dreptate nu se va putea face niciodata. Mai mult de atat nu se putea da insa. Sper ca aceasta decizie sa se transforme in una definitiva, desi va fi recurs dupa recurs", a declarat Petre Cozma pentru MEDIAFAX.

Handbalistul roman al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, in 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orasul Veszprem, in altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesici, grav raniti si ei. Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.