Un bucurestean are sansa de a ajunge pe insula Alcatraz, acolo unde in luna septembrie va avea loc finala turneului de baschet Red Bull King of the Rock.

Ultima etapa a calificarilor pentru Red Bull King of the Rock, Romania, 2011 va avea loc sambata, 25 iunie, la terenurile de baschet Sport Arena din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

Nu mai putin de 128 de jucatori se vor duela pentru a obtine titlul de Red Bull King of the Rock Bucuresti, iar toti cei patru calificati in semifinale vor obtine biletele pentru marea finala pe tara. Acolo ii asteapta deja finalistii de la turneele de calificare disputate la Timisoara si Cluj, Gyori Aref si Andrei Ghitiu, respectiv Dan Rogojan si Nicolae Foalea.

Inscrierile vor avea loc incepand cu ora 10.00, la terenurile Sport Arena, iar competitia va debuta la ora 11.00. Jucatorii echipelor care au ajuns in sferturile de finala la Sport Arena Streebtall, Turneul 2 sunt inscrisi automat la Red Bull King of the Rock, calificarile pentru Bucuresti. In cazul in care o parte dintre acestia declina participarea, atunci locurile lor vor fi ocupate la inscrierile care vor avea loc la terenuri.

Anul trecut Red Bull King of the Rock a fost prima competitie sportiva organizata vreodata pe insula Alcatraz, unde acum o jumatate de secol inca mai locuiau cei mai temuti criminali din Statele Unite.

In 2011 competitia s-a extins la nivel international. Pe langa cele 22 de orase americane care isi vor trimite reprezentatii pe insula Alcatraz, vor mai avea loc preliminarii in 8 tari europene (Franta, Spania, Lituania, Slovenia, Serbia, Romania, Ucraina, Turcia), precum si in Israel si Canada.

Sistemul de desfasurare al competitiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc in baschetul de strada: castigi sau pleci acasa! Ai la dispozitie cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singura posesie, pentru a demonstra ca esti mai bun decat adversarul tau.

Atentie la faulturi! Ai maximum cinci la dispozitie inainte de a fi descalificat iar orice greseala antisportiva duce automat la descalificare. Punctajul va fi acelasi ca la baschetul obisnuit, aruncarile fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Daca esti faultat pe aruncare la cos, primesti un punct, iar posesia se schimba. Daca tabela indica scorul de 11-0, meciul se incheie.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.