Jenson Button si-a aratat clasa pe pista inundata de la Montreal, reusind o victorie rasunatoare dupa sase opriri la boxe.

Victoria lui Button din Marele Premiu de Formula 1 al Canadei s-a concretizat in ultimul tur, cand o eroare a lui Vettel i-a oferit campionului mondial din 2009 un succes care mai trebuie validat, totusi, de comisarii FIA, ce analizeaza doua incidente in care a fost implicat castigatorul, informeaza MEDIAFAX.

Vettel a fost cel mai rapid sambata, in calificari, urmat de Fernando Alonso, Felipe Massa (ambii Ferrari), Mark Webber (Red Bull) si Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Button a fost abia al saptelea, dar aceste pozitii nu au mai contat foarte mult in cursa, din cauza unei ploi torentiale care s-a revarsat, duminica, pe Circuitul Gilles Villeneuve.

Astfel, pilotii au plecat in spatele Safety Car-ului, care s-a retras in turul 5. Imediat, Hamilton l-a atacat pe Webber si l-a "agatat" usor pe australian, cei doi iesind in decor, dar fara sa-si avarieze monoposturile. In turul 8, Lewis Hamilton a incercat sa-l depaseasca pe Jenson Button, care i-a inchis traiectoria si l-a fortat pe coechipierul sau sa atinga zidul de protectie al circuitului si sa abandoneze.

Din acest motiv, masina de siguranta a patruns din nou pe pista, iar Button a vrut sa dea lovitura schimband cauciucurile "umede" cu cele intermediare. Insa la revenirea pe traseu el a depasit limita de viteza sub Safety Car si a fost penalizat cu o trecere suplimentara pe la boxe.

Dupa sapte etape, Vettel (161 de puncte) continua sa aiba un avans linistitor in clasamentul pilotilor fata de noul sau competitor, Jenson Button (101 de puncte). Pe ocul trei a urcat Mark Webber (94 de puncte), urmat de Hamilton (85 de puncte) si de Alonso (69 de puncte)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.