Editia cu numarul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va face o incursiune in timp, pe traseul din acest an fiind inclusa si o poteca utilizata de daci acum mai bine de 2.000 de ani.

Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie in Sibiu, iar pe 19 iulie se va ajunge in zona Orastie urmand ca finisul sa fie consemnat in centrul istoric al Sibiului pe 20 iulie.

Cu aproximativ o luna inainte de startul editiei 2011, sunt inscrisi rideri din 32 de tari, numarul celor care se incumeta sa descopere dificultatile Carpatilor depasind 200. Chris Birch (Noua Zeelanda), Andreas Lettenbichler (Germania) si Graham Jarvis (UK) formeaza trioul de rideri care au castigat una dintre editiile anterioare si care se vor lupta pentru victorie si in acest an. Xavier Galindo, spaniolul care s-a accidentat in 2009 parasind competitia din postura de lider chiar in penultima zi, revine la Red Bull Romaniacs de aceasta data in saua unei motociclete Husaberg. Producatorul scandinav a semnat la sfarsitul lunii mai un contract prin care intra in grupul de sponsori principali ai competitiei, urmand sa sprijine acest hard enduro pe o durata de cel putin trei ani. In plus, track managerii si echipa care va transmite live pe www.redbullromaniacs.com si pe facebook ce se intampla pe traseul RBR va utiliza motociclete Husaberg.

  • Traseul Red Bull Romaniacs 2011
Competitia va debuta pe 15 iulie cu verificarile tehnice si administrative, urmand ca prima zi de concurs sa fie consemnata sambata 16 iulie. Centrul Sibiului va rasuna incepand cu ora 09:00 a.m. de zgomotul produs de unii dintre cei mai buni rideri din lume, aceasta fiind ora la care va incepe sesiunea de calificari pentru Prolog. La ora 14:00, Prologul va debuta oficial, primii 16 rideri de la fiecare clasa (Profi, Expert Single, Trial Expert, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) urmand sa faca show pentru a stabili ordinea de start pentru prima zi in munti. Duminica, se va pleca in prima zi in care riderii vor avea de infruntat obstacolele naturale din Carpati.

In aceasta zi, se va ajunge in Fagaras unde organizatorii Red Bull Romaniacs le-au pregatit riderilor o coborare al carei nume spune totul: "Jonny what the f+++". Cu alte cuvinte, doar cei mai curajosi se vor incumeta sa parcurga aceasta portiune pe motocicleta. Luni 18 iulie, se va ajunge in zona Voineasa unde traseul ii va purta pe concurenti prin zone mirifice. A treia zi in munti include aproape in totalitate trasee nemaiutilizate pana in prezent la nici o editie Red Bull Romaniacs.

Pe 19 iulie, se ajunge in Orastie, iar concurentii vor vedea zona in care au trait dacii si chiar vor parcurge rute utilizate de ei acum mai bine de 2.000 de ani. A patra zi si ultima din munti va avea finisul ca si in 2010, in centrul Sibiului, pe Podul Minciunilor. Fara doar si poate, cine nu va minti de-a lungul editiei 2011 a Red Bull Romaniacs va putea ajunge la finis; cine va incalca insa aceasta regula este clar ca nu va ajunge pe pod.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.