Atacantul roman a precizat ca in cazul unei hotarari favorabile nu va cere compensatii financiare gruparii londoneze. Procesul intentat lui Adrian Mutu de catre Chelsea Londra la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne risca sa se prelungeasca pentru cel putin doua sau trei saptamani, a anuntat atacantul roman pentru TV Sport. Instanta din Elvetia a luat ieri in discutie apelul inaintat de Mutu dupa ce in aprilie gruparea patronata de Roman Abramovici a obtinut din partea Federatiei Engleze dreptul de solicita compensatii financiare din partea jucatorului.

"Azi s-a luat in discutie apelul meu contra deciziei luate la Londra in aprilie. Cred ca raspunsul va veni peste doua sau trei saptamani. Eu spun ca Chelsea nu are nici un drept sa ceara bani. Sunt increzator si sper sa am castig de cauza. Nu stiu ce se va intampla daca va fi asa, nu ma pricep la astfel de lucruri. Daca TAS da dreptate lui Chelsea, spune Ťaveti dreptul de a merge la FIFAť. Iar acolo urmeaza alt proces, in care se va discuta suma. Va fi o treaba lunga", a declarat Mutu pentru TV Sport.

Internationalul roman, care a participat ieri la audierea de la Lausanne, a precizat ca nu se gandeste sa solicite daune morale gruparii londoneze, in cazul in care TAS ii va da dreptate in acest caz. Contractul lui Mutu cu Chelsea a fost reziliat de gruparea engleza dupa ce acesta a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping. Ulterior, jucatorul roman a fost suspendat pentru consum de cocaina de Federatia Engleza, pentru sapte luni. Londonezii doresc sa obtina 12 milioane de euro din partea "Briliantului", dupa ce, la inceputul anului, l-au pierdut pe acesta gratis in favoarea lui Juventus Torino.

In vara lui 2003, Chelsea a platit Parmei aproximativ 22 milioane de euro pentru serviciile atacantului roman, caruia i-a asigurat un salariu de trei milioane de euro pe sezon. In alta ordine de idei, sansele de reusita ale actiunii initiate de Chelsea sunt destul de mici in conditiile in care un verdict favorabil londonezilor ar insemna crearea unui precedent periculos pentru jucatorii profesionisti.

De asemenea, asa cum noteaza "Daily Telegraph", un alt aspect extrem de important in acest caz este implicarea lui Juventus Torino in disputa. Daca TAS da dreptate lui Chelsea, FIFA va trebui sa decida suma pe care Juventus va trebui sa o platesca, in solidaritate, pentru "Briliant", insa este putin probabil ca italienii sa accepte, fara o lupta de durata prin tribunale, sa plateasca milioane de euro.