Elvetianul Joseph Blatter, in varsta de 75 de ani, a fost reales, miercuri, in functia de presedinte al FIFA, pentru un al patrulea mandat.

Blatter a fost ales prin vot secret si nu prin aplauze, posibilitate ce era prevazuta de statutul forului international daca exista un singur candidat, asa cum a fost si cazul in acest an, informeaza MEDIAFAX.

Qatariotul Mohammed Bin Hammam, presedintele Confederatiei Asiatice de Fotbal (AFC), si-a anuntat retragerea candidaturii, duminica, el fiind ulterior suspendat pe timpul anchetei de coruptie legata de scrutinul prezidential de azi.


In cadrul aceleiasi anchete, Joseph Blatter a fost declarat nevinovat de catre Comitetul de Etica al FIFA.

La scrutinul de miercuri, la care au participat 206 din cei 208 delegati (nu au votat reprezentantii statelor Brunei si Sao Tome, deoarece federatiile respective nu au participat la doua competitii sub egida FIFA in ultimii patru ani, asa cum stipuleaza regulamentul), au fost prezenti si delegatii AFC, desi, marti, se anuntase ca acestia vor pleca de la Zurich, in semn de protest fata de suspendarea lui Mohammed Bin Hammam.

Joseph Blatter, care conduce forul international din iunie 1998, cand i-a succedat brazilianului Joao Havelange, a fost reales pentru un al patrulea mandat, care va fi si ultimul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.