Dintre cei aproximativ 200.000 de sportivi legitimati in Romania, doar aproximativ 10 la suta ajung sa traiasca fara griji la finalul carierei.

"In Romania exista aproximativ 200.000 de sportivi legitimati, dintre care doar 10 la suta ajung in top si traiesc fara griji dupa terminarea activitatii sportive. Pentru ceilalti reintegrarea pe piata muncii la finalul carierei reprezinta o problema greu de rezolvat.", noteaza MEDIAFAX.

"Fara studii, fara pregatire profesionala si fara o meserie care sa le ofere posibilitatea unui castig decent, cei mai multi sunt amenintati de saracie si excluziune sociala. Majoritatea activeaza in baza unor conventii civile incheiate cu cluburile sportive. Unii nu stiu ca trebuie sa isi achite contributiile sociale - pensii, somaj si sanatate - pentru a putea beneficia de serviciile respective. Altii stiu, dar nu sunt constienti de consecintele negative ale refuzului de a plati.

Fara ajutor de somaj, fara pensie, fara asigurare medicala, sunt expusi riscului de saracie pe termen lung", se arata in prezentarea proiectului realizat de catre Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.