In zadar si-au pus sperante handbalistii dinamovisti intr-un rezultat minune in partida cu ungurii de la Fotex Veszprem, in meciul de sambata seara, de la Buzau. Nu numai ca nu l-au obtinut, dar, mai mult, elevii lui Constantin Stefan au avut parte de o executie in direct, ungurii aratand de ce sunt liderii unei grupe unde evolueaza echipa cu cel mai mare buget din lume, Ciudad Real.

Veszprem s-a impus cu 38-27 (17-13), dupa o a doua repriza in care au facut spectacol si au aratat dinamovistilor ce inseamna, in acest moment, Liga Campionilor la handbal masculin. Bibirig si compania au tinut piept doar o repriza adversarilor, dar atunci cand au facut-o au profitat de entuziasmul echipei cu sansa a doua, dar, mai ales, de lipsa de concentrare a maghiarilor, care au simtit, foarte rapid, ca Dinamo nu le poate face fata. Inceputul mitanului secund a insemnat o lectie de handbal modern si eficace, cubanezul naturalizat maghiar, Reinaldo Perez, si golgeterul Ligii Campionilor din acest moment, macedoneanul Lazarov, inscriind din toate pozitiile.

Din pacate, Dinamo nu a contat decat pe forma buna a lui Rares Jurca si pe experienta lui Leonard Bibirig, singurii jucatori romani care ar fi putut evolua in super-team-ul pe care l-au avut ca adversar. Diferenta putea fi mult mai mare, dar antrenorul maghiarilor, croatul Zdravko Zovko, a decis, catre jumatatea reprizei secunde, sa-si inlocuiasca toti titularii, trimitand pe teren doar rezervele. Din pacate, "alb-rosii" nu au putut tine fata nici acestora, diferenta marindu-se, treptat, pana la acest rezultat forfait, care ne arata cat de departe ramanem de handbalul mare. Pana la urma, rezultatul a fost unul normal. Doar jocul a fost cel care ne-a umilit, diferenta de valoare dintre cele doua echipe fiind asa de mare, incat ungurii au dat impresia ca si daca ar fi vrut sa piarda nu ar fi reusit. Pentru Dinamo, care a avut si de aceasta data un public extraordinar, ramane doar sansa locului 3 in Grupa F, care da dreptul continuarii in Cupa Cupelor.

Si-au recunoscut inferioritatea

Finalul meciului a adus multa tristete nu numai in randul spectatorilor, cat mai ales a jucatorilor, care, cu siguranta, au constientizat diferenta uriasa de valoare intre ei si adversari. "Nu am avut ce sa le facem. Sunt mult prea buni", a recunoscut Rares Jurca, in timp ce Leonard Bibirig a punctat: "Daca nu vor avea parte de vreo surpriza neplacuta, cred ca ungurii sunt principalii favoriti la castigarea Ligii Campionilor". La randul sau, antrenorul lui Dinamo, Constantin Stefan, a concluzionat: "Asta este, nu am putut mai mult. Speram sa continuam in Cupa Cupelor, pentru ca Liga Campionilor, s-a vazut, este o caciula prea mare pentru noi!".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.