Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel a reusit la Barcelona a doua victorie consecutiva si a patra din 2011, desi nu a plecat din pole-position.

Duminica, spectactorii prezenti pe "Circuit de Catalunya" au avut parte de un start agitat: Mark Webber a demarat lent din pole-position, Vettel (locul secund pe grila) a incercat sa-i asigure spatele coechiperului sau in fata lui Lewis Hamilton (locul 3), dar Feranando Alonso (locul 4) a plecat ca din pusca si i-a depasit pe toti cei trei piloti dinaintea sa, trecand la conducere, noteaza MEDIAFAX.

Australianul a ajuns pe trei dupa Alonso si Vettel, dar a oprit repede si a fost intrecut de Hamilton.

Spaniolul a ramas pe prima pozitie 19 de tururi, marcand pentru Ferrari cel mai solid tronson de cursa in frunte in acest an, dar dublul campion mondial a fost nevoit sa predea sefia lui Hamilton dupa al doilea schimb de pneuri. Mai mult, Alonso a pierdut si pozitia a doua in fata lui Vettel si avea sa termine pe un dezamagitor loc 5, la peste un tur fata de invingator.

Vettel l-a depasit pe Hamilton dupa ce acesta a trecut si el pe la boxe a doua oara. Apoi pilotul de la McLaren-Mercedes a ramas aproape lipit de Vettel tot restul cursei, dar nu a reusit sa gaseasca nicio bresa in apararea adversarului sau, chiar cu avantajul aripii mobile si, in unele momente, cu cel al sistemului KERS.

In cele din urma, germanul de la Red Bull a reusit sa castige la Barcelona cu un avans de numai 6 zecimi de secunda, in conditiile in care a avut unele probleme cu KERS-ul de pe monopostul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.