Eurosport a incheiat o intelegere cu operatorul de telecomunicatii Virgin Media pentru a transmite in format 3D meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros.

"Aceasta intelegere cu Virgin Media va permite fanilor sportului din Marea Britanie sa traiasca experienta acestui Grand Slam la un nivel nemaiintalnit pana in prezent. Transmisiunile de la Roland Garros sunt scena perfecta pentru a demonstra progresul facut de radiodifuzorii sportivi in privinta tehnologiei 3D. Va fi pentru prima data cand intregul turneu de Grand Slam de la Paris va fi accesibil in format 3D in casele telespectatorilor, de la debutul sau pana la final, confirmand astfel angajamentul luat de Eurosport in directia inovatiei si a noilor tehnologii", a declarat Jean Thierry Augustin, director general pentru distributie, achizitie de drepturi sportive si dezvoltare, la Eurosport, conform MEDIAFAX.

  • Turneul de la Roland Garros se va desfasura in perioada 22 mai - 5 iunie

Turneul ar urma sa fie disponibil in 3D si in tarile scandinave, prin Canal Digital, in Elvetia, prin Swisscom, si in Polonia, prin Cyfra+.

Anul trecut, Eurosport a inceput testele pentru a difuza continut 3D, turneul de tenis de la Roland Garros fiind produs in noua tehnologie si transmis live in 29 de tari, printre care si Romania, dupa cum a declarat Adrian Ilie, reprezentantul Eurosport in Romania, in 18 mai 2010, intr-un eveniment organizat in Bucuresti.

In acest sens, anul trecut, Eurosport a incheiat un parteneriat international cu Panasonic. Astfel, in direct si in 3D, au fost difuzate anul trecut toate partidele de la Roland Garros care s-au desfasurat pe terenul principal, inclusiv semifinalele si finalele, masculine si feminine, timp de 14 zile, intre 24 mai si 6 iunie 2010. Imaginile 3D au fost transmise prin satelit (Eutelsat si Astra) catre circa 3.000 de centre Panasonic din 29 de tari din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.