Samuel Wanjiru, campion olimpic en-titre la maraton, a decedat in noaptea de duminica spre luni, dupa ce a cazut de la etajul doi al casei sale din Nyahururu.

"El a cazut de la balconul casei sale dupa o cearta cu sotia sa. A fost gasit zacand pe veranda. A suferit o fractura craniana. Wanjiru a decedat la scurt timp dupa ce a ajuns la spital. Nu putem spune in acest moment daca este vorba despre o sinucidere sau daca a cazut accidental", a declarat responsabilul politiei regionale, Jasper Ombati, citat de MEDIAFAX.

Samuel Wanjiru, in varsta de 24 de ani, campion olimpic la Beijing 2008, era cel mai tanar maratonist care castigase patru curse majore (Beijing 2008, Londra 2009 si Chicago 2009, 2010).

La Beijing, pe cand avea doar 21 de ani, a fost cel mai tanar atlet care a castigat cursa de maraton de la Jocurile Olimpice, dupa 1932. De asemenea, el a fost primul kenyan medaliat cu aur la JO in proba de maraton.

Cariera sa a fost umbrita de numeroasele sale probleme conjugale. Sotia l-a acuzat pe Wanjiru de tentativa de omor la 30 decembrie 2011, dar si-a retras plangerea in februarie. De asemenea, el trebuia sa raspunda in fata tribunalului din Nyahururu, la 23 mai, pentru posesie ilegala de arme de foc.

Conform primelor elemente ale anchetei politiei, o noua cerata conjugala a izbucnit in momentul in care Trizah Njeri l-a descoperit pe sotul sau petrecandu-si noaptea de duminica la domiciliu, in compania altor femei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.