Viteza cumulata a celor doua echipe spaniole, din meciul de aseara, depaseste viteza medie a trenului Bucuresti Constanta, 56 de km/h.

Un tren rapid care parcurge distanta de la Bucuresti la Constanta, adica 225 de kilometri in aproximativ patru ore, adica 240 de minute, sau 14.400 de secunde, dupa cum s-ar exprima un personaj ajuns celebru. Adica "fuge" cu o viteza aproximativa de 56 de kilometri pe ora. Asta in conditiile in care nu are niciun minut de intarziere, ceea ce nu se prea intampla.

Barcelona, echipa calificata in finala de pe Wembley, a alergat in 90 de minute, 103.565.000 de milimetri, adica 103.565 de metri, sau 103 kilometri si jumatate, dupa statisticile UEFA. La un calcul simplu, ar rezulta ca echipa spaniola ar fi avut o viteza de 69 de kilometri pe ora, potrivit MEDIAFAX.

Jucatorul care a alergat cel mai mult in acest meci a fost Xavi Hernandez, care a alergat 11.417 metri. Xavi a alergat cu aproape jumatate de kilometru mai mult decat distanta pe care Romania a reusit anul trecut sa o transforme in autostrazi.

Real Madrid, ceva mai lenesa, a fugit dupa minge cu aproximativ un kilometru mai putin decat Barcelona, adica fix 102.230 metri. Chiar si in aceste conditii, madrilenii ar fi batut si ei trenul rapid care circula pe distanta Bucuresti - Constanta, avand o viteza de "doar" 68 de kilometri pe ora.

Cumulat, Barcelona si Real Madrid au alergat marti seara, in 90 de minute, aproximativ numarul de kilometri de autostrada care au fost construiti in Romania de la Revolutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.